Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Stjuardese se najviše bolje požara u avionu
Čak 44,5 % kabinskog osoblja vidjelo putnike kako pokušavaju obaviti spolni odnos u zahodu zrakoplova, a od njih je dva i pol posto dobilo ponudu da se pridruže ...
Filmske poslastice iz Beča
Kada vi ne možete u Beč, tada Beč dolazi k vama! Donosimo vam pregled najboljih filmova snimljenih u njemu. ...
Anketa


Bogati program događanja do 16. lipnja u Ivanić-Gradu
Objavljeno: 22.05.2018. 09:55  
„Subotom u Ivanić!“ od 19. svibnja pa sve do 16. lipnja u Ivanić-Gradu
„Subotom u Ivanić!“ od 19. svibnja pa sve do 16. lipnja u Ivanić-Gradu

Topli proljetni vikendi odvojeni su za izlete, a narednih mjesec dana za to nema boljeg mjesta od Ivanić-Grada. Svake subote, od 19. svibnja pa sve do 16. lipnja, veliki i mali posjetitelji moći će se zabaviti na raznim događanjima, kao što su Festival igračaka, Međunarodni karneval, Biciklijade, Trekking i foto safariji ivanićgradskim šumama, Sajam OPG-ova.

Riječ je o novom turističkom projektu „Subotom u Ivanić!“ kojeg su pokrenuli Grad Ivanić-Grad i  Turistička zajednica u suradnji s udrugama te turističkim i ugostiteljskim objektima.

 

Dok će dio programa, poput Sajma OPG-ova, starih zaboravljenih jelovnika i turističkog razgleda grada uz vodiča i proglas povijesne postrojbe, izlet na skelu na Savu biti stalan, svake subote domaćini će ponuditi i nešto novo. Primjerice, 26. svibnja na rasporedu je Biciklijada hotela Sport, a tjedan kasnije 2. lipnja rekreativna trka „Ivanićka desetka“, Foto safari i trekking šumom Žutica, a za najmlađe poučni sadržaji „Domaći vatrogasci na djelu“. 

Uvjerljivo najveselije bit će druge subote u lipnju, kada će ivanićgradskim ulicama prošetati veseli karnevalisti iz cijeloga svijeta, na 10. Međunarodnom žabarskom karnevalu. Prije toga posjetitelji će moći svratiti i na Obrtnički sajam, a navečer se zabaviti uz koncert Soulfingersa i Maria Petrekovića.  Završetak ovog turističkog projekta 16. lipnja obilježit će još jedna Biciklijada „Turističkim putovima do zdravlja“ , ako baš i spremni za bicikliranje,  možete na izlet kod susjeda u Čazmu. Na kraju mjeseca 30 lipnja, bonus subota, Petrovo u Ivanić-Gradu,  kao iznenađenje.

 

Do Ivanić-Grada možete doputovati i vlakom HŽ-a. Oni koji se odluče na tu mogućnost, mogu ostvariti 40 posto popusta, ako kupe povratnu kartu, te ako do odredišta imaju više od 25 kilometara. Prilikom kupnje prijevozne karte potrebno je naglasiti svrhu putovanja „Subotom u Ivanić!”, a kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na informacijskom pultu Centra za posjetitelje u Ivanić-Gradu! Vozni red vlakova možete saznati na www.hzpp.hr

Osim jeftinije karte za vlak, u Centru za posjetitelje čeka vas i poklon vrećica, nagrade za foto natječaj te ponuda jedinstvenih suvenira. 

  isprintaj članak