Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


Slavonski Brod uplovljava u svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić
Objavljeno: 04.04.2019. 14:42  
„U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić” od 7. do 14. travnja u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod uplovljava u svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić

 

„U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić” od 7. do 14. travnja u Slavonskom Brodu

 

Pričaonice, "fotkaonice", crtići, stvaralačke radionice, piknik, etno bend… sve to i još mnogo toga na bajkovitoj proslavi rođendana omiljene hrvatske spisateljice bajki koja počinje ovu nedjelju u Slavonskom Brodu i traje cijeli sljedeći tjedan

Povodom 145. rođendana najpoznatije hrvatske spisateljice bajki Ivane Brlić Mažuranić posjetitelje već ovog vikenda u Slavonskom Brodu očekuje bogati kulturni, umjetnički i gastronomski program. Dječja književna i kulturna manifestacija „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić” ove se godine održava 48. put, a svečano otvorenje bit će u nedjelju, 7. travnja 2019. u Slavonskom Brodu uz brojne popratne sadržaje u kojima će uz djecu, zabavu zasigurno naći i starije naraštaj.  

„S velikim veseljem pozivam posjetitelje svih uzrasta da zajedno uplovimo u čaroban svijet ove iznimne spisateljice koja je veliki dio života provela u našem gradu. U suradnji s vrhunskim stvaraocima, značajno smo osuvremenili i obogatili program u kojem naravno neće nedostajati ukusnih slavonskih specijaliteta" , izjavio je gradonačelnik grada Slavonskog Broda Mirko Duspara.

 

Program započinje već u subotu, 6. travnja u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema prikazivanjem animiranih filmova nastalih prema spisateljičinim djelima. Idućeg dana u nedjelju, Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala ekipa iz "Priča iz davnina” krenut će vlakom iz Zagreba put Slavonskog Broda, prikupljajući posjetitelje duž cijelog puta, kako bi na vrijeme stigli na svečano otvorenje manifestacije.

 

Na dan otvorenja, na brodskoj Tvrđavi, posjetitelje očekuje Piknik iz davnina na kojemu će se moći uživati u jelima slavonskog kraja, stvaralačke fotkaonice, brojne radionice i pričaonice bajki te koncert mlade zagrebačke etno grupe Balkalar koja će jedinstvenim izvedbama narodnih pjesama upotpuniti bajkovito ozračje. 

 

Da je riječ o itekako zanimljivom programu potvrđuje činjenica da su ulaznice za Vlak iz davnina rasprodane u jednom danu! 

 

  isprintaj članak