Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Izložba radova djece iz dječjih vrtića kojima su darovane tradicijske drvene igračke
Objavljeno: 01.05.2019. 07:24  
100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina
100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina

U Etnografskom muzeju u Zagrebu bit će od 3.-19. svibnja 2019. otvorena izložba dječjih radova pod nazivom 100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina, a koju će tijekom trajanja izložbe ocjenjivati muzejski pedagozi, poznavatelji dječjeg stvaralaštva, ali i posjetitelji izložbe. 

Svečano otvorenje izložbe bit će u petak, 3. svibnja 2019. g. u 13 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14, Zagreb. Djeca koja dođu na otvorenje, u nastavku programa moći će ostati na predstavi Vilko i Dlakavi čovjek, u izvedbi Laboratorija Zabave, u pedagoškom prostoru muzeja.

Popis nagrađenih najizvornijih i najstvaralačkijih radova u svim kategorijama bit će objavljeni 22. svibnja 2019. g. po završetku izložbe i Dana dječjih vrtića grada Zagreba. Nagrade su vrijedne: cjelogodišna i polugodišnja opskrba dječjeg vrtića likovnim priborom, izleti u Krapinsko – zagorsku županiju, kolijevku igračaka, dodatni komplet igračaka, predstava, gostovanje na Radiju Kaj u posebnoj emisiji, vrijedni katalozi muzeja, besplatne radionice I predstave.

Etnografski muzej u Zagrebu izložbom obilježava petu obljetnicu projekta Dajmo djeci korijene i krila i tridesetu obljetnicu Radija Kaj.

  isprintaj članak