Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Kako otjerati žohare iz doma
Kako se riješiti žohara prirodnim putem? Što ih drži daleko od kuće? ...
Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Njemačka turistička zajednica predstavila svoje programe
Objavljeno: 20.04.2019. 21:31  
100 godina osnivanja Bauhausa u Weimaru
100 godina osnivanja Bauhausa u Weimaru

Regionalni ured Njemačke turističke zajednice (DTZ)  održao je u Zagrebu tradicionalno godišnje predstavljanje medijima. Ovogodišnja tematska kampanja u povodu obilježavanja 100 godina osnivanja Bauhausa u Weimaru, vodi u vrijeme modernizma, u svijet arhitekture, dizajna i umjetnosti stvorenog u Njemačkoj, a čija djela su i danas cijenjena diljem svijeta.

Nakon uvodnih riječi Brune Bobana, glasnogovornika i savjetnika Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, ovogodišnju promotivnu kampanju Njemačke „Celebrating Bauhaus" predstavio je Cristian Sallai marketing & sales menadžer regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice.

„Proslava obljetnice osnivanja Bauhausa je odličan način učvršćivanja položaja Njemačke kao odredišta kulture. Osnivači Bauhausa su predavali u Weimaru, Dessau i u Berlinu, ali to ne znači da međunarodni sjaj Bauhausa, njegovo nasljeđe i korijeni ne sežu i do ostalih pokrajina Nemačke, do Baden-Württemberga, regije Nord Rhein-Westfalen i njenih gradova Krefelda, Duisburga, Oberhausena, Essena i Münstera. To predstavlja važan dio ponude kulturalnog turizma Njemačke."- rekla je Petra Hedorfer, direktorica upravnog odbora DZT-a.

Tri velike izložbe organizirane u povodu obljetnice u 2019. godini prenose povijest Bauhausa, posebnosti njegove arhitekture i unutarnjeg uređenja. Prvi put bit će prikazan dio Bauhaus kolekcionarskog blaga, dizajnerskih klasika i eksperimenata forme.

Izložba Bauhaus arhiva u Muzeju interijera u Berlinskoj galeriji s naslovom „Original Bauhaus" otvorit bit će otvorena 6. rujna 2019. godine i bit će posvećena odnosu unikata i serija, originala i reprodukcija. Posjetitelji će vidjeti klasike dizajna kao i današnje replike Bauhaus djela i odgovore suvremenih umjetnika na ikone modernizma.

Zaklada Bauhaus Dessau će od 8. rujna 2019. u novom Bauhaus muzeju u Dessau prikazati izložbu u kojem je Bauhaus kao polje eksperimenta za suvremenu kulturu praktičnog života stavljen u žarište izložbe ,,Bauhaus zbirka". Različiti Bauhaus proizvodi kao što su tipografije, svjetiljke, namještaj, tapete ili tekstil predstavljaju danas dio našeg svakodnevnog života.

Izložbeni ciklus u novom Bauhaus muzeju Weimar „Bauhaus je iz Weimara"  stavlja u središte osnivača Waltera Gropiusa.

 

Njemačka je za Hrvate i dalje važno mjesto za putovanja. Od siječnja do prosinca 2018. ostvareno je Njemačkoj 418.736 noćenja građana Hrvatske, što je rast od 13 posto.

Najveći rast sa 35,8% noćenja gostiju iz Hrvatske ima Bavarska, slijede pokrajine Hessen s 15,6% i Baden-Württemberg s 15,2%. Turistička putovanja zauzimaju prvo mjesto sa 42% od ukupnog broja putovanja za Njemačku. Od toga se 44% turista odlučuje za posjet njemačkim gradovima i događajima (Oktoberfest i druge priredbe), zatim slijede kružna putovanja (20%), a za odmor u turističkim područjima se opredijeli njih 12%. Na poslovna putovanja u Njemačku iz Hrvatske godišnje otputuje 31% od ukupnog broja putnika. 

  isprintaj članak