Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Primošten postaje glazbeno-filmsko središte ovog dijela Sredozemlja!
Objavljeno: 01.04.2017. 08:29  
11. festival glazbeno-dokumentarnog filma DORF na SuperUho festivalu 5. i 6. kolovoza u Primoštenu
11. festival glazbeno-dokumentarnog filma DORF na SuperUho festivalu 5. i 6. kolovoza u Primoštenu

Prošlo ljeto započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF ove će godine biti okrunjena petodnevnim zajedničkim programom. Dva dana prije službenog početka SuperUho Festivala, 5. i 6. kolovoza, pripast će DORF-u - 11. festivalu glazbeno-dokumentarnog filma DORF-a, u sklopu kojeg će biti prikazani i The Man from Mo'Wax te The Sad & Beautiful World of Sparklehorse.

 

The Man from Mo'Wax film je koji u gotovo dva sata trajanja prikazuje neobičnuu životnu priču Jamesa Lavella, jednog od ključnih aktera sjajne bristolske glazbene scene devedesetih i pokretača lokalne glazbene revolucije koja će se pod etiketom trip hop postupno proširiti diljem svijeta. Prikazano je koliko kratak može biti put od slave i uspjeha do gotovo potpune propasti o čemju otvoreno pričaju brojni bliski mu suradnici među kojima su DJ Shadow, Ian Brown, Josh Homme, Thom Yorke, 3D iz Massive Attacka, Grandmaster Flash, Gilles Peterson i mnogi drugi.

Daleko potresnija priča je o Marku Linkousu, američkom kantautoru koji je stajao iza kultnih Sparklehorsea. The Sad & Beautiful World of Sparklehorse donosi nam priču o životu i tragičnoj smrti ovog genijalca koji se tijekom gotovo tri desetljeća duge karijere borio s depresijom i ovisnošću, ali i objavio pet izvrsnih Sparklehorse albuma na kojima su sudjelovali: Tom Waits, PJ Harvey, Danger Mouse, Dave Fridmann, David Lynch, John Parish, James Mercer, Wayne Coyne, Julian Casablancas, Black Francis, Iggy Pop, Nina Persson, Suzanne Vega i Vic Chesnutt.

 

Glavni filmski program bit će održan na Iskonovoj festivalskoj plaži, a nakon projekcija filmova zasvirat će pomno odabrani izvođači čija imena stižu ubrzo. Uz plažu će biti smješten i festivalski kamp od 5. kolovoza u 12 sati do 10. kolovoza do također u podne.  

Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 250 kuna i vrijedi do 18. lipnja, a do istog se datuma može kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 120 kunaza petodnevno kampiranje.

 

Ulaznice se može kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten

CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik

Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split

Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2), Rijeka

Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb

Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

Ulaznice je moguće kupiti i putem internet stranica Rockamrka i Dirty Old Shopa.

 

  isprintaj članak