Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Manifestacija koja već 14. godinu za redom slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo
Objavljeno: 30.05.2019. 10:00  
14. Ogulinski festival bajke od 7. do 9. lipnja u Ogulinu
14. Ogulinski festival bajke od 7. do 9. lipnja u Ogulinu

Predstavljanje festivala na zagrebačkom Zrinjevcu (snimio: Davor Curić)

 

Tijekom tri puna dana, Ogulin će se pretvoriti u veliku proljetnu pozornicu na kojoj će se izmjenjivati umjetnici i izvođači iz Hrvatske i svijeta i pružiti priliku djeci za ovaj jedinstveni doživljaj. 

„I ove godine očekujemo bogat i raznovestan program namijenjen djeci, ali u kojem uistinu mogu uživati i odrasli. Profesionalne i amaterske produkcije uz raznovrsne stvaralačke radionice, pripovijedanja bajki te sudjelovanje u popratnim sportskim događanjima dovoljan su razlog da taj vikend ljubitelji poučne i originalne zabave za cijelu obitelj pohrle u u Ogulin", ističe Aleksandar Kovačević, umjetnički ravnatelj 14. Ogulinskog festivala bajke.

I doista, osim niza profesionalnih kazališnih predstava u kojima sudjeluju velikani hrvatskog glumišta, Ogulinski festival bajke ove godine nudi i jednakovrijedan sadržaj amaterske produkcije, i to svim posjetiteljima besplatno. Okosnicu trodnevnog programa svakako čini i pripovijedanje, disciplina koja godinama bila pomalo zaboravljena, a Ogulinski festival bajke je prvi u Hrvatskoj stavlja u žarište ugošćujući iz godine u godinu neke od najboljih hrvatskih i svjetskih pripovjedačica, poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux. 

Brojne su i radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima, od robotike do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično.

Ogulinski festival bajke svake godine nudi i sadržaj za male sportaše u obliku rukometnih i nogometnih turnira i već svima dobro znane Ciklobajke – bajkovite biciklijade.

  isprintaj članak