Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


Ulaz na sve predstave, pripovijedanje i koncerte je besplatan!
Objavljeno: 04.06.2019. 08:59  
14. Ogulinski festival bajke petka, 7., do nedjelje, 9. lipnja, u Ogulinu
14. Ogulinski festival bajke petka, 7., do nedjelje, 9. lipnja, u Ogulinu
  • 14. Ogulinski festival bajke petka, 7., do nedjelje, 9. lipnja, u Ogulinu

Tijekom tri puna dana, Ogulin će biti pretvoren u veliku proljetnu pozornicu na kojoj će se izmjenjivati poznati umjetnici i izvođače iz Hrvatske i svijeta, a ulaz na sve predstave, pripovijedanje i koncerte bit će u potpunosti besplatan! 

„I ovogodišnji Ogulinski festival bajke donosi pregršt sadržaja za djecu do 14 godina starosti. Tako će se tijekom sljedećeg vikenda na brojnim ogulinskim pozornicama naći od predstava visoke kazališne produkcije, do neizostavnog pripovijedanja i niza radionica različite tematike. Pozivam sve obitelji da svakako dođu u Ogulin od 7. do 9. lipnja i provedu s nama, u Ogulinu jedan poseban i osmišljeni obiteljski vikend", ističe Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Ogulina.

 U petak, 9. lipnja, program će početi u 10 sati na više mjesta u gradu, a u 11 sati će biti svečano otvorenje na sceni Regoč uz Mali školski zbor Klinci Ogulinci, Frankopansku gardu i  mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin, nakon čega će točno u podne, započeti već tradicionalno rezanje i podjela velike rođendanske torte 14. po redu Ogulinskog festivala bajke. 

„U raznovrsnom programu će moći uživati i odrasli!", naglašava Aleksandar Kovačević, umjetnički ravnatelj 14. Ogulinskog festivala bajke.

Osim niza profesionalnih kazališnih predstava u kojima sudjeluju velikani hrvatskog glumišta, Ogulinski festival bajke nudi i jednakovrijedan sadržaj amaterske produkcije, i to sve -besplatno. Okosnicu trodnevnog programa svakako čini i pripovijedanje, disciplina koja je godinama bila pomalo zaboravljena, a Ogulinski festival bajke iz godine u godinu ugošćuje neke od najboljih pripovjedačica poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux. 

Brojne su radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima, od onih robotike do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično.

Posjetitelje očekuju i slasna iznenađenja ogulinskih ugostitelja, obiteljska biciklijada – Ciklobajka, a i ove godine će prometovati eko-turistički vlak Karlek na ruti Zagreb-Ogulin-Zagreb i Rijeka-Ogulin-Rijeka.

  isprintaj članak