Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


Ulaz na sve predstave, pripovijedanje i koncerte je besplatan!
Objavljeno: 04.06.2019. 08:59  
14. Ogulinski festival bajke petka, 7., do nedjelje, 9. lipnja, u Ogulinu
14. Ogulinski festival bajke petka, 7., do nedjelje, 9. lipnja, u Ogulinu
  • 14. Ogulinski festival bajke petka, 7., do nedjelje, 9. lipnja, u Ogulinu

Tijekom tri puna dana, Ogulin će biti pretvoren u veliku proljetnu pozornicu na kojoj će se izmjenjivati poznati umjetnici i izvođače iz Hrvatske i svijeta, a ulaz na sve predstave, pripovijedanje i koncerte bit će u potpunosti besplatan! 

„I ovogodišnji Ogulinski festival bajke donosi pregršt sadržaja za djecu do 14 godina starosti. Tako će se tijekom sljedećeg vikenda na brojnim ogulinskim pozornicama naći od predstava visoke kazališne produkcije, do neizostavnog pripovijedanja i niza radionica različite tematike. Pozivam sve obitelji da svakako dođu u Ogulin od 7. do 9. lipnja i provedu s nama, u Ogulinu jedan poseban i osmišljeni obiteljski vikend", ističe Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Ogulina.

 U petak, 9. lipnja, program će početi u 10 sati na više mjesta u gradu, a u 11 sati će biti svečano otvorenje na sceni Regoč uz Mali školski zbor Klinci Ogulinci, Frankopansku gardu i  mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin, nakon čega će točno u podne, započeti već tradicionalno rezanje i podjela velike rođendanske torte 14. po redu Ogulinskog festivala bajke. 

„U raznovrsnom programu će moći uživati i odrasli!", naglašava Aleksandar Kovačević, umjetnički ravnatelj 14. Ogulinskog festivala bajke.

Osim niza profesionalnih kazališnih predstava u kojima sudjeluju velikani hrvatskog glumišta, Ogulinski festival bajke nudi i jednakovrijedan sadržaj amaterske produkcije, i to sve -besplatno. Okosnicu trodnevnog programa svakako čini i pripovijedanje, disciplina koja je godinama bila pomalo zaboravljena, a Ogulinski festival bajke iz godine u godinu ugošćuje neke od najboljih pripovjedačica poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux. 

Brojne su radionice namijenjene najmlađim posjetiteljima, od onih robotike do radionica izrada tradicionalnih lutki i slično.

Posjetitelje očekuju i slasna iznenađenja ogulinskih ugostitelja, obiteljska biciklijada – Ciklobajka, a i ove godine će prometovati eko-turistički vlak Karlek na ruti Zagreb-Ogulin-Zagreb i Rijeka-Ogulin-Rijeka.

  isprintaj članak