Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Stjuardese se najviše bolje požara u avionu
Čak 44,5 % kabinskog osoblja vidjelo putnike kako pokušavaju obaviti spolni odnos u zahodu zrakoplova, a od njih je dva i pol posto dobilo ponudu da se pridruže ...
Filmske poslastice iz Beča
Kada vi ne možete u Beč, tada Beč dolazi k vama! Donosimo vam pregled najboljih filmova snimljenih u njemu. ...
Anketa


194. Samoborski fašnik "Od bedaka do superjunaka" od 14. do 25. veljače u Samoboru
Objavljeno: 15.01.2020. 12:09  
194. Samoborski fašnik od 14. do 25. veljače u Samoboru!
194. Samoborski fašnik od 14. do 25. veljače u Samoboru!

Pod geslom "Od bedaka do superjunaka" ekipa iz Srakostripa - Princeza Sraka alias "Sraketa", Princ Fašnik, Sudec alias Mitoman i Fiškal alias Mutiman, po 194. put proglasit će Slobodnu Fašničku Republiku Samobor. Ključeve grada preuzet će u 19 sati na pozornici na središnjem samoborskom Trgu kralja Tomislava koji će ponovno biti preimenovan u Trg fašničkih velikana. 

Fašničke spelancije potrajat će do 25. veljače. Koncerti će biti na središnjoj pozornici na Trgu kralja Tomislava, a veselo će biti i u Livadićevoj ulici gdje će u svojim taborima biti smještene fašničke skupine iz samoborskih mjesnih odbora i gradskih četvrti, Trg Matice hrvatske rezerviran je za najmlađe s time da će mališani ove godine moći uživati u brojnim zanimljivim i zabavnim radionicama u prostoru male dvorane Galerije Prica, a novina je tzv. "Urbana zona" koja će zaživjeti na prostoru iza samoborskog kina, gdje će se uz ritmove DJ-eva i breakdance održavati radionice izrade grafita.

Ovogodišnji Samoborski fašnik dobit će i fašničku slikovnicu "Maska traži lice" autorice Maje Jerčić i ilustratorice Dore Ajduković, koje na pooučan i zanimljiv način djecu upoznaju sa Samoborom i njegovim znamenitostima. Tijekom Fašnika bit će besplatno podijeljena djeci. 


  isprintaj članak