Mobilna aplikacija Enjoy the best of Zagreb idealan je turistički vodič
S aplikacijom Enjoy the best of Zagreb se brzo može istražiti znamenitosti Zagreba te dobiti sve bitne informacije o gradu, javnom prijevozu, garažama, parkingu ...
Beč ima tisuću javnih česmi s pitkom vodom
Ozelenjivanje fasada, sadnja drveća i proširenje zelenih površina samo su neke od mjera protiv visokih temperatura. ...
Koliko dug bi trebao biti intimni čin po mišljenju žena
Istraživanja otkrivaju stvari koje se ne usudimo pitati u vezi trajanja spolnog odnosa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Bogata izlagačka ponuda te poučni i zabavni sadržaji za posjetitelje
Objavljeno: 08.10.2018. 11:34  
23. Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“od 12. do 14. listopada u Varaždinu
23. Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“od 12. do 14. listopada u Varaždinu

Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam" održat će se od 12. do 14. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin i okupiti stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke i Slovačke.

 

Uz izložbu opreme i proizvoda za lov, ribolov i boravak u prirodi bit će predstavljena i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz raznih krajeva Hrvatske te nekoliko udruga. 

 

„Početkom godine donesen je novi pravilnik prema kojem je moguće prodavati oružje i municiju na Sajmovima ukoliko se zadovolje svi sigurnosni, prostorni i tehnički uvjeti što je i učinjeno pa će tako naši lovci, za razliku od prošle godine, ponovo moći nabaviti sve potrebno za lovnu sezonu" - istaknula je Maja Šimenc, direktorica sajma.

 

Ove godine će se zagrebački zoološki vrt predstaviti, uz već poznatu priču o zmijama, s novim projektom „Zelena mreža biološke raznolikosti" koja je zapravo zajednički nazivnik svim njihovim zalaganjima za očuvanje i zaštitu divljih vrsta u naseljenim sredinama.

 

Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca će izložiti stotinjak različitih vrsta gljiva, a od već dobro poznatih i uvijek zanimljivih sadržaja moći će se razgledati izložbu prepariranih životinja Hrvatskog lovačkog saveza te izložba slatkovodnih riba tvrtke Interland, kao i revija pasa lovačkih pasmina, koja će biti održana u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom. 

 

Hrvatski sokolarski klub će u petak i nedjelju predstaviti svoje ptice - jastreba, sokola i sove. 

 

Udruga oboljelih i liječenih od raka pluća „Kaj sad" obavljat će u subotu besplatne preglede.

 

Lovci – članovi Hrvatskog lovačkog saveza, ponudit će gulaš posjetiteljima nakon svečanog otvorenja sajma, dok će na štandu Hrvatskog lovačkog saveza biti niz aktivnosti, od kojih valja izdvojiti školu sviranja lovačkog roga koju će predstaviti novi rogisti – profesori roga. Iza toga slijedi Izvršni odbor Hrvatskog lovačkog saveza, sjednica u 12 sati gdje će glavna tema biti osiguranje i naleti vozila na divljač. U 17 sati slijedi predstavljanje mjera za ulaganje u poljoprivredna i šumska područja gdje su najzanimljiviji projekti vezani za lovno gospodarstvo i lovno tehničke objekte koje je kroz lovačkih društava moguće uputiti prema EU.  

 

Tijekom vikenda pojedinci i ekipe natjecat će se na Sajamskom kupu u gađanju letećih meta u Ljubeščici, a novost natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića koje će se održati u subotu od 11 do 14 sati.

 

Sportsko ribolovni savez Varaždinske županije pripremio je Okrugli stol na temu ribolova udicom na plovak, koju će posjetiteljima predstaviti jedan od svjetskih prvaka u ovoj vrsti ribolova.

 

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Ulaznice će stajati 25 kuna, dok će za učenike, studente i umirovljenike biti po 15 kuna, za djecu do sedam godina ulaz je besplatan, a cijena obiteljske bit će 60 kuna. 

  isprintaj članak