Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


Doći će sudionici čak iz Australije i Obale Bjelokosti
Objavljeno: 04.07.2019. 09:49  
23. svjetski susret Spačeka u Samoboru od 30. srpnja do 4. kolovoza
23. svjetski susret Spačeka u Samoboru od 30. srpnja do 4. kolovoza

23. svjetski susret Spačeka održat će se prvi put u Hrvatskoj i to u Samoboru od 30. srpnja do 4. kolovoza ove godine. To će biti najmasovnije okupljanje vozača i ljubitelja Citroënovog legendarnog automobila 2CV, popularno zvanog Spaček, koje se održava od 1975. godine. Očekuje se oko 3.000 vozila i više od 12.000 sudionika iz više od 30 zemalja svijeta, među kojima su i zaljubljenici u te dvocilindraše koji će doći čak iz Australije i Obale Bjelokosti!

Taj je susret među 30 vrhunskih događaja u Hrvatskoj u 2019. organizira hrvatski 2CV Citroën Klub iz Samobora koji već 20 godina okuplja vozače popularnih Spačeka, ali i Dyana, Meharija i drugih starih Citroënovih vozila u kojima su proputovali veliki dio svijeta. Klub je član ACI-a (Amicale International Citroën), međunarodne udruge Citroën klubova u svijetu sa sjedištem u Parizu.

 

„Dobiti organizaciju ovakvog događaja je ogromno priznanje, ali i odgovornost jer nam dolaze spačekisti iz cijelog svijeta i želimo im predstaviti ne samo Samobor, već i druge posebnosti naše zemlje", rekao je na konferenciji za novinare Goran Skrbin, predsjednik Kluba koji  za posjetitelje organizira i pustolovne vožnje nakon završetka susreta, 2CV Adriatic Raid koji će ići kroz Gorski kotar, Liku i priobalje sa završetkom u okolici Splita, dok će 2CV Continental Raid prolaziti kroz kontinentalnu Hrvatsku, preko Hrvatskog zagorja, Siska, Lonjskog polja i Slavonije sa završetkom u okolici Đakova.

Susret će ujedno biti prigoda da se obilježi prvo stoljeće francuskog proizvođača pa će tako biti organiziran „Muzej 100 godina marke Citroën" u kojem će posjetitelji moći razgledati originalne izloške iz tvornica Tomos i Cimos. Bit će se organizirne i povorka od 200 2CV vozila do zagrebačkog Trga bana Jelačića i off road vožnja po Žumberku.

Posjetiteljima će biti na raspolaganju kamp, trgovački dio s prodajnim dijelom za trgovce rezervnih dijelova i suvenira, ponuda hrane i pića, svakodnevni dječji program, izbor originalnog vozila, vožnje spretnosti Spačekom, 2CV buvljak, večernji koncerti, glazbeni program i drugo. Po završetku susreta bit će predstavljen domaćin 24. Svjetskog susreta 2021. godine i kandidat za organizaciju 25. Svjetskog susreta Spačeka 2023. godine. (T. Radić) 

  isprintaj članak