Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Bogata izlagačka ponuda te poučni i zabavni sadržaji za posjetitelje
Objavljeno: 07.10.2019. 11:21  
24. Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“ od 11. do 13. listopada u Varaždinu
24. Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“ od 11. do 13. listopada u Varaždinu

Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam" održavat će se od 11. do 13. listopada u varaždinskoj Areni uz Dravu i okupit će stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke i Pakistana.

„Novost u ovogodišnjem programu, posebno privlačan mlađim posjetiteljima, izložba je prepariranih životinja Afrike u organizaciji Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza. 'Divlja Afrika' je i naziv predavanja koje će biti održano u petak, a namijenjeno je učenicima osnovnih škola", istaknula je Maja Šimenc, direktorica Sajma.

Ovogodišnji Sajam upotpunit će i Varaždinski plac koji na jednom mjestu okuplja OPG-ove s područja Varaždinske županije.

Ivan Kutnjak, predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije, najavio je: „Lovci već tradicionalno pripremaju gulaš za posjetitelje neposredno nakon otvorenja Sajma, dok će na samom štandu Hrvatskog lovačkog saveza biti održan niz aktivnosti. Iza toga, u podne, slijedi sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza na kojoj će glavna tema biti osiguranje i problemi naleta vozila na divljač. U 15 sati slijedi predstavljanje knjige „Lovačke regule"dr.sc. Miroslava Benka. Prilikom predstavljanja knjige prvi put će biti izvedena Lovačka himna koju je napisao Ivan Kukuljević Sakcinski na području Varaždinskih Toplica, a uglazbio Ferdo Livadić. Tijekom vikenda pojedinci i ekipe natjecat će se na Sajamskom kupu u gađanju letećih meta u Ljubeščici, te dodao kako i ove godine pripremaju natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića u subotu od 11 do 16 sati ispred Arene.” 

Sportsko ribolovni savez Varaždinske županije pripremio je Okrugli stol na temu ribolova udicom na plovak, koju će posjetiteljima predstaviti jedan od svjetskih prvaka u ovoj vrsti ribolova.

 Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca i ove godine će izložiti više od stotinu različitih vrsta gljiva, a moći će se razgledati i izložba slatkovodnih riba tvrtke Interland. 

Hrvatski sokolarski klub će predstaviti svojih desetak ptica grabljivica poput jastreba, sokola, škanjca i sove. Oni koji žele provjeriti svoje zdravlje, na sajam trebaju doći u subotu jer će Udruga oboljelih i liječenih od karcinom pluća „Kaj sad" obavljati besplatne preglede.

 

Kao zasebno događanje u predvorju i na vanjskom prostoru kraj Arene, bit će održan Sajam sigurnosti i prevencije u organizaciji Policijske uprave Varaždinske na kojem će biti moguće vidjeti kako izgleda vatrogasna vježba, saznati čime se bavi HGSS, a bit će organizirane i besplatne radionice samoobrane za žene. Uz podršku Carine, posjetiteljima će pokazati i kako izgledaju krivotvorine poznatih robnih marki koje često kruže tržištem.


  isprintaj članak