Vodikov peroksid u vašem domu
Vodikov peroksid ne služi samo za dezinfekciju ...
Vuk
Među životinjama je vuk omražen pa psi, medvjedi i lisice neće jesti vučje meso. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Putovanja i turizam pridonijeli su 6,2% indonezijskog BDP-a
Objavljeno: 07.02.2018. 09:18  
2,4 milijuna novih radnih mjesta u Indoneziji kroz turizam
2,4 milijuna novih radnih mjesta u Indoneziji kroz turizam

Kuta (otok Bali, Indonezija)

 

Sektor turizma i putovanja otvara 2,4 milijuna novih radnih mjesta u Indoneziji. To su svježe vijesti prema novim podacima Svjetskog turističkog vijeća (WTTC). Putovanja i turizam pridonijeli su 6,2% indonezijskog BDP-a, ukupno 770 trilijuna rupija. Jakarta sama pridonosi 41% indonežanskom turizmu.

Govoreći na Panorama mega konferenciji u Jakarti, Gloria Guevara, predsjednica i izvršni direktor WTTC-a, rekla je: "Putovanja i turizam važan su doprinos gospodarstvu Indonezije koji čine više od 6% BDP-a. Osim toga, s inozemnim troškovima koji pridonose gospodarstvu 220 trilijuna rupija, putovanja i turizam činili su preko 55% izvoza usluga u Indoneziji. Čestitam vladi predsjednika Widoda, posebice ministru turizma Ariefu Yahyau, o prioritetima i predanosti našoj industriji. Zahvaljujući potpori za sektor putovanja i turizma, stvorit će se 2,4 milijuna novih radnih mjesta. "

Predsjednik Widodo je postavio ambiciozan cilj privlačenja 20 milijuna posjetitelja 2019. godine, gotovo dvostruko veći od 2016. godine. Također je privukao 20 milijardi dolara ulaganja u sektor kako bi podržao taj brz rast. Godine 2016. Indonezija je odobrila bezvizni pristup državljanima 169 zemalja, tako otvarajući zemlju za više stranih posjetitelja.

Gospođa Guevara je nastavila: "Indonezija je primarni primjer vlade koja je pravi pristup razvoju turizma uz strateška ulaganja u potporu održivom rastu i politikama koje olakšavaju putovanje. Još treba ojačati partnerstvo između javnih tijela i poduzeća u privatnom sektoru, što je od životne važnosti kako bi se ostvario ovaj ambiciozni cilj. WTTC je oduševljen činjenicom podržavanja Indonezijskog putničkog sektora u nastajanju. "

Prije konferencije, gđa Guevara održala je privatni sastanak s ministrom Yahyom, kako bi razmotrila mogućnosti i prioritete za Indonezijski sektor putovanja i turizma. Također je pohvalila ministra o vladinom postupanju s nedavnim vulkanskim erupcijama iz planine Agung na Baliju.

Pemuteran Bay Coral Protection Foundation s Balija je ušao u uži izbor za WTTC „Turizam za budućnost“, koji će biti predstavljen na nadolazećem 18. WTTC Global Summitu u Buenos Airesu, Argentina, 18. i 19. travnja 2018. godine. 

  isprintaj članak