Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Vrhunac festivala je posljednja večer na kojoj će nastupiti svi sudionici
Objavljeno: 25.07.2017. 09:49  
2. Međunarodni Pula Jazz Festival od 13. do 15. kolovoza 2017. god.
2. Međunarodni Pula Jazz Festival od 13. do 15. kolovoza 2017. god.

Uvod u Međunarodni Pula Jazz Festival započinje 25. srpnja nastupom Olega Kireyeva i Pula Jazz Banda. Spomenuti glazbenici će nastupiti u još dva navrata, 1. i 8. kolovoza, a glavne večeri festivala su 13., 14. i 15. kolovoza.

Tri dana za redom strogi centar Pule obuzet će istinski doživljaj u kojem će se ispreplitati specifični zvuci gitare, glasovira, saksofona, trube i drugih instrumenata u skladbama jazza, fuzije, latinske glazbe, ali i mnogih drugih specifičnih i prepoznatljivih stilova.

Svaki od tri datuma predstavlja različite glazbenike, a vrhunac festivala je posljednja večer na kojoj će nastupiti svi sudionici.

 

Program Međunarodnog Pula Jazz Festivala 2017.:

25.7.2017.

Oleg Kireyev i Pula Jazz Band (RUSIJA/HRVATSKA)

01.8.2017.

Oleg Kireyev i Pula Jazz Band (RUSIJA/HRVATSKA)

08.8.2017.

Oleg Kireyev i Pula Jazz Band (RUSIJA/HRVATSKA)

13.8.2017.

Boro Lukich Trio (gitara, jazz, HRVATSKA)

Tal Babitzky Quartet (glasovir, fuzija, jazz, IZRAEL) Denise Thimes (vokal, jazz, USA)

14.8.2017.

Artie Roth Trio (double bass, KANADA)

Luo Ning Trio (glasovir, jazz, latino glazba, KINA)

Max Kochetov & Branko Sterpin Quartet (saksofon, truba, SRBIJA/HRVATSKA)

15.8.2017.

Oleg Kireyev Quartet (saksofon, jazz, SRBIJA/HRVATSKA)

Chui (jazz, fuzija, HRVATSKA)

Alex Brajković's Mukhtay (jazz, ITALIJA/NIZOZEMSKA/HRVATSKA) Gala koncert sudionika festivala

 

Izvođači

Tal Babitzky jazz, klavir. Izrael

Tal Babitzky je skladatelj, aranžer i pijanist. Skladao je stotine instrumentala i pjesama. On je umjetnik jazz-fuzije, rođen u Vilniusu, Litva, a od 1988. godine djeluje u Izraelu. Studirao je na Jeruzalemskoj glazbenoj akademiji te diplomirao skladanje pri sveučilištu jazza i suvremene glazbe "Rimona". Objavio je šest albuma svoje izvorne glazbe, skladao za kanal National Geographic, skladao, aranžirao i svirao za mnoge izraelske i svjetske glazbenike iz jazz i pop-rock miljea. Nastupa sa svojim "Tal Babitzky Fusion Bandom" koji se sastoji od pet izraelskih glazbenika te je mješavina Pop / RnB / Soul / Jazz izričaja s posebnim srednjoistočnim notama. Također voli svirati koncerte za glasovir na kojima u svoje pjesme unosi zvuk Jazz, New Age i klasične glazbe.

 

Denise Thimes vokal, jazz, SAD

Jedna od najcjenjenijih i najomiljenijih pjevačica suvremene jazz scene talentom oduševljava publiku već 30 godina. Imala je sreću dijeliti pozornicu s umjetnicima kao što su Tonny Bennett, Count Basie, Miles Davis, Freddie Hubbard, Billy Taylor,

Benny Powel, Earl May, Art Blakey, Joe Henderson, Art Pepper, Jimmy i Percy Heath

Njeni vjerni obožavatelji su i ljudi na čelu svjetskih velesila – američki predsjednik George Bush i kraljica Elizabeta II. Denise Thimes s pravom dobiva najveće pohvale od vodećih američkih medija. I nakon trećeg desetljeća umjetničke djelatnosti, ova jazz diva i dalje zapanjuje publiku diljem svijeta, radeći s nekim od najistaknutijih imena u povijesti, uključujući glazbenike kao što su Clark Terry, James Moody, Kevin Mahogany. Nema sumnje, Denise Thimes je ostavila značajan utjecaj na suvremenu jazz scenu, unoseći svježinu u omiljene jazz standarde i s lakoćom stvarajući remek-djela, maštovito i vješto interpretirajući melodije i ritmove.

 

Artie Roth, bas, jazz. Kanada

Jazz basist rodom iz Toronta aktivan je skladatelj, vođa glazbenog sastava, izvođač i edukator od kad je diplomirao 1992. i magistrirao 2016. godine na Sveučilištu York B.F.A s Oscar Peterson stipendijom. Kao vođa svoje grupe, Artie je objavio albume "Parallels", "Currently Experiencing" "Discern" popraćene turnejama u istočnoj Kanadi i Europi. Artie je aktivni član i skladatelj koji je pridonio osvajanju "Jumo" nagrade grupama Rich Underhill, The Bob Brough Quartet i Kollage. Bio je nominiran za kanadsku nacionalnu jazz nagradu u kategoriji basista godine te je nedavno proglašen umjetnikom tjedna na kanadskoj glavnoj jazz radio postaji "Jazz FM 91.1". Istovremeno, Artie je bas instruktor i voditelj ansambla na Sveučilištu York i Centennial College u Torontu.

 

Luo Ning Jazz Trio jazz, glasovir. Kina

Luo Ning, priznati je suvremeni jazz pijanist, skladatelj i glazbenik, najistaknutiji pijanist kineskog Latino Jazza. Aktivan je u pet žanrova: klasičnoj glazbi te tradicionalnom, latinskom, fusion i folk jazzu. Koristeći svoje izvrsne performanse i kreativnost, miješa elemente kineske i folklorne kulture s jazz glazbom kako bi stvorio novi jazz izričaj koji publika veoma cijeni. Zapadni glazbenici ga često nazivaju pjesnikom "istočnog jazz klavira". Bio je učenik kubanskog latino jazz pijanista Chucha Valdesa. Kenny Garrett, poznati jazz glazbenik pohvalio je Lua i opisao ga kao "izvornog kineskog jazz pijanista". Osim toga, Luo Ning bio je pozvan da svira glasovir na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Godine 2012. je objavio prvi solo album "Unknown Journey" koji je osvojio nagradu za najbolji kineski jazz album od strane Udruge glazbenika. Luo Ning je surađivao kao što su Ron Carter, Kenny Garrett, Mark Turner, David Sanchez, Jeremy Pelt, Vincent Herring, Eric Alexander, Antonio Hart, Mike Rodriguez, Lee Ritenour, Wayne Krantz i Pedro'pedrito'Martinez. Ning je posvećen predavanjima o promociji i razvoju jazza. On je međunarodni glazbeni izaslanik koji predstavlja Kinu u inozemstvu kroz nastupe i razmjenu iskustva i kulture.

 

Max Kochetov saksofon, jazz. Srbija

Maxim svira pažljivo i osjećajno u isto vrijeme. Izvedbom vodi slušatelje na put kroz vrtlog zvukova koji se proteže od romantičnih i zamišljenih nota do kontrole vlastitih emocija i diskrecije, obavijen melodijskom glatkoćom... Čarolija koju posjeduje izvire iz gitare, instrumenta koji u povijesti svjetske glazbe zauzima jedno od najvažnijih mjesta, dok je jazz gitara najupečatljivija u području modernog jazza i fuzije.

Maxov pristup glazbi je pod snažnim utjecajem njegovih ukrajinskih korijena, srpskog okruženja, klasičnog jazza i modernog izričaja.

 

Branko Sterpin truba, jazz. Hrvatska

Jazz trubač iz Pule, zahvaljujući talentu, znanju i vještinama bilježi mnogobrojne suradnje s

čuvenim glazbenicima iz zemlje i inozemstva. Diplomirao je trubu 2007. godine na jazz odjelu Akademije u Grazu. Uz nastupe, Sterpin vodi pulski Big Band, a od 2010. svira i radi u Jazz orkestru HRT-a. lan je i manjih jazz ansambala kao što su „Tamara Obrovac Transhistria Electric", „Branimir Gazdik Group“, „Kristian Terzić Group“, "Bop Sindicate Quartet" i "Veselino Jazz Project" s kojima broji nastupe u Hrvatskoj i izvan nje.

 

Oleg Kireyev saksofon, jazz. Rusija

Kireyev živi i djeluje na relaciji Europa – New York. Njegova diskografija obuhvaća petnaestak albuma različitih žanrova jazz glazbe. Rođen je u Baškiriji (Ural, Rusija). Glazbenu karijeru je započeo jazz glazbom s elementima baškirske narodne glazbe na prijelazu 80-ih i 90-ih godina, pohađao je jazz školu radeći nekoliko godina u Poljskoj, a domovinu jazza – Ameriku – osvojio je etno-jazz projektom „Feng Shui Jazz kazališta". Za taj projekt je također dobio prvu nominaciju Grammy 2008.

Kao i mnogi veliki jazz glazbenici, Oleg se ne boji eksperimentirati u klasičnom jazzu s malim sastavom, paralelno razvijajući projekte u području etno jazz glazbe, world music, smooth jazz-u što mu dopušta da ostane zamijećen kod vrlo raznolike publike.

 

Chui jazz, fuzija. Hrvatska

Mladi kvartet koji uspješno razvija vlastiti i jedinstveni doživljaj jazza. Njihova moćna mješavina plesnih klupskih ritmova, jazz izričaja, turbo energične jazz/rock fuzije uz beskompromisnu predanost groove izričaju prožima svaki takt njihovog prvog albuma. Zahvaljujući glazbi koju stvaraju, već su zauzeli čmjesto na sceni srednje Europe. Ove godine snimili su svoj četvrti album, ovog puta s hrvatskim radiotelevizijskim jazz orkestrom, a surađivali su i s Josipom Lisac. Njihov sastav čine četiri vrhunska umjetnika: Toni Starešinić – klavijature i elektronika, Vojkan Jocić – saksofon i elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi te Konrad Lovrenčić – bas.


Alex Brajković's Mukhtay jazz. Italija/Nizozemska/Hrvatska

Tri Istomišljenika, s tri različite strane svijeta, ujedinili su svoj glazbeni izričaj u Amsterdamu stvorivši jedinstveni glazbeni produkt. Mukhtay je spoj hip-hopa, jazza i elektronske glazbe. Vjerna ga publika prati po nastupima na amsterdamskoj sceni, kao i na društvenim mrežama. Mukhtay čine: Ashton Sellars - glas/MC/gitara, Robert Rebane - električni bas/klavijature, Alex Brajković - bubnjevi/elektronika.

  isprintaj članak