Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Od 25. do 27. studenoga održati u Šibeniku
Objavljeno: 24.11.2018. 18:03  
31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore
31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

Najveće godišnje okupljanje ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), i ove će se godine od 25. do 27. studenoga održati u Šibeniku, u turističkom naselju Solaris. 

Središnje događanje 31. Kongresa bit će panel rasprava pod nazivom: „Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora" u kojoj će sudjelovati predstavnici svih relevantnih institucija koje svojim djelovanjem mogu i moraju utjecati na boljitak ugostiteljske struke, ali i svih turističkih djelatnika. 

Neke od zastupljenih tema o kojima će se govoriti na Kongresu bit će: rezultati turističke sezone, utjecaj stope PDV-a na poslovanje, problemi s pronalaskom radne snage, potrebe prilagodbe u sektoru obrazovanja koje moraju utjecati na podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji i drugo. 

Sudjelovanje na Kongresu odlična je prilika za razmjenu iskustava te povezivanje u svrhu ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Dodanu vrijednost programu uvijek daju gostovanja stručnih predavača koji prezentiraju mogućnosti unapređenja ugostiteljskog rada. 

 

 

Komercijalne prezentacije i promocije također su sastavni dio kongresa, a ove godine posebno vrijedi istaknuti prezentaciju pod nazivom „Pravi okus, pravi zvuk", koja uključuje izradu izvornih hrvatskih cocktaila koje će pripremati Marin Nekić, dok će glazbeni novinar i kritičara, Zlatko Gall govoriti o važnosti kvalitetnog zvuka za stvaranje ugodnog ozračja koji privlači svima tako željene goste. 

Hrvatska obrtnička komora kao organizator, na ovom važnom godišnjem događanju dodjeljuje i priznanja uvaženim ugostiteljima iz cijele Hrvatske te ovom prilikom upućuje čestitku svim nagrađenima. 

Domaćin 31. Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, a pokrovitelj je Ministarstvo turizma RH. 


  isprintaj članak