Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
Besplatne vođene radionice za posjetitelje
Objavljeno: 23.01.2019. 15:26  
3. Salon pjenušavih vina Zagreb, 1. veljače u Zagrebu
3. Salon pjenušavih vina Zagreb, 1. veljače u Zagrebu<br>

Najavljen je prvi ovogodišnji salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« - 3. Salon pjenušavih vina Zagreb kojim će, u petak, 1. veljače 2019. godine, biti otvorena nova zagrebačka vinska sezona. Salon će biti održan u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, a predstavit će se preko trideset hrvatskih i slovenskih vinara i nekoliko stranih proizvođača vrhunskih pjenušavih vina sa željom da se ukaže kako se pjenušava vina ne pije samo na praznike i u svečanim prigodama nego i svaki dan. Stoga će biti organizirane besplatne vođene radionice za posjetitelje. Dio Salona bit će namijenjen ponudi kulinarskih specijaliteta koje se sljubljuje s pjenušavim vinima.

 

3. Salon pjenušavih vina Zagreb bit će otvoren od 15 do 21 sat, a ulaznica je u pretprodaji  120 kn putem Eventima. 

 

Mreža Salon of Sparkling Wines

Salon u Zagrebu organizirani je po provjerenom modelu iz Ljubljane, gdje će 15. veljače 2019. biti održan 6. Salon penečih vin Ljubljana. Slijedom uspješne suradnje i čvrste veze Zagreba i Ljubljane, organizatori su odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina »Salon of Sparkling Wines« koja će se širiti prvenstveno po regiji. 

 

Radionice na 3. Salonu pjenušavih vina Zagreb

16,30, dvorana Frankopan: „Hrvatska i Slovenija – prijateljstvo u pjenušavoj čaši" 

dr. Nina Levičnik, koordinatorica mreže, i prof. Marija Vukelić, direktorica Salona

 

18,30, dvorana Frankopan: „5 stoljeća mlada ljepotica - Gosset Champagne”  (najstarija vinska kuća u Champagni, od 1584.), Suvad Suwi Zlatić – Suwine.at; najbolji sommelier Austrije 2014, Ambassadeur du Champagne 2015/2016; Vineus Sommelier of the Year 2016

 

Uvjet za sudjelovanje na radionici je kupljena ulaznica za Salon i rezervacija mjesta na radionici putem e-maila: radovan@geniuslocidesign.eu. 


  isprintaj članak