Jaslice i vrtići razmišljaju kako podučavati pitanja rodnog identiteta
Slučaj šestogodišnjaka koji je prestao pohađati jaslice nakon što su ga maltretirali zbog odijevanja u djevojačku odjeću. ...
Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Anketa


Objavljena imena konjanika za 45. Trku na prstenac
Objavljeno: 18.08.2020. 11:23  
45. Trka na prstenac održat će se 23. kolovoza u 17 sati na trkalištu u Barbanu
45. Trka na prstenac održat će se 23. kolovoza u 17 sati na trkalištu u Barbanu

Tradicionalna Trka na prstenac održat će se od 21. do 23. kolovoza na barbanskom Gradišću u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika iz hrvatskog političkog i gospodarskog života. 

„U Barbanu je sve spremno za 45. Trku. Iako će se ove godine održati u izmijenjenim okolnostima, tradicija se nastavlja i njeguje. Zbog epidemioloških mjera, podijelit će se posjetiteljima besplatne ulaznice kako bi se lakše kontrolirao ulaz te održao red na gledalištu.” - naglasio je Dalibor Paus, predsjednik Društva Trka na prstenac.

Organizator je uputio poseban poziv ljubiteljima ove barbanske tradicije, da dođu ranije, barem oko 16 sati, ne bi li se spriječilo stvaranje nepotrebne gužve. Sjedišta na tribinama bit će postavljena na propisnoj udaljenosti, dok će gledateljima, s lijeve strane trkališta, u pineti, biti osigurano dovoljno prostora za međusobni razmak, s obzirom da će ove godine biti propušten manji broj gledatelja.  

Središnje mjesto ovogodišnjeg programa zauzimaju Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju. Obje trke počinju u 17 sati na barbanskom Gradišću. 

 

Službeno otvorenje programa 45. Trke započinje podizanjem zastave u petak, 21. kolovoza u 20,30 sati. Tada će biti pročitana imena svih 16 konjanika koji su zaslužili da ove godine sudjeluju na Trci. Nakon podizanja zastave, uslijedit će premijera filma „30 sekundi” koji donosi osobne doživljaje četiri konjanika, sudionika Trke na prstenac. Promocija romana autora Branka Blažine „Otisci potkova” uslijedit će nakon projekcije. Roman je također vezan tematski uz barbansku manifestaciju.

25. Trka za viticu održat će se u subotu u 17 sati na Gradišću i nakon toga uslijedit će noćno gađanje glinenih golubova. 

 

U nedjelju se održava 45. Trka na prstenac. Ove godine moći će se pratiti i uživo, prijenos na HRT-u. „Ovo je jedan veliki iskorak za našu Trku jer će na taj način barbanska Trka na prstenac postati prepoznatljiva na području cijele Hrvatske” - izjavio je Paus.

 

Ovogodišnjih 16 konjanika za obje trke su: Milio Grabrović, Andrej Kancelar, Kristijan Kancelar, Luka Kancelar, Silvio Učkar, Gvido Babić, Goran Špada, Aleksa Vale, Petar Benčić, Stefano Osip, Antonio Osip, Toni Uravić, Matteo Rojnić, Bruno Celija, Daniel Broskvar i Nandi Radola. 

  isprintaj članak