Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Goran Bare & Majke, Vojko V i Jay Farrar, Them Moose Rush, Tús Nua i Sir Croissan
Objavljeno: 11.07.2019. 15:16  
4. Šakan festival 9. i 10. kolovoza u Brelima
4. Šakan festival 9. i 10. kolovoza u Brelima

Četvrti Šakan festivala održat će se 9. i 10. kolovoza u središtu Brela ispred hotela Soline. Nastupit će Goran Bare & Majke, Vojko V i Jay Farrar, Them Moose Rush, Tús Nua i Sir Croissant.

Jay Farrar se smatra jednim od pionira alternativne country glazbe. S Jeffom Tweedyjem i Mikeom Heidornom 1987. godine osniva kultni bend Uncle Tupelo, nakon kojeg 1994. godine osniva Son Volt, čiji je deseti album „Union" izašao ove godine. Kao solo glazbenik izdao je dva studijska albuma, dva EP-a, filmski soundtrack te nekoliko live albuma. Ovo će biti njegov jedini nastup ovog ljeta u Europi.

Goran Bare je hrvatski glazbenik i frontman rock grupe Majke, osnovane 1984. Njihov prvi album „Razum i bezumlje" objavljen 1990. godine proglašen je rock albumom godine. 2000. godine Goran Bare započinje samostalnu karijeru i u tom razdoblju izdaje dva albuma. 2018. Majke objavljuju album „Nuspojave" koji dobiva Porina za najbolji album rock glazbe.

Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina) splitski je reper i glazbeni producent poznat po svom radu u bendovima Dječaci i Kiša Metaka, a u 2018. je započeo samostalnu karijeru. Pred nastup u rasprodanom Domu sportova objavljuje spot za „Kako to". Njegov album „Vojko" 2019. godine osvaja Porina za najbolji album godine i najbolji album klupske glazbe dok je spot za pjesmu „Ne može” nagrađen za najbolji video.

Umjesto najavljene Mary May, koja je iz osobnih razloga morala otkazati nastup, nastupit će zagrebačka post rock/noisy shoegaze grupa TÚS NUA koja nastaje 2014. godine. Prvi album „Horizons" objavljuju 2017. godine, a početkom godine je njihova pjesma „Fight!" bila song of the day na najpoznatijem američkom alternativnom radiju KEXP iz Seattlea. 14. lipnja ove godine objavljuju singl „Ride" kojim najavljuju drugi studijski album, koji bi trebao izaći sljedeće godine.

Sir Croissant je projekt Igora Božanića iz Banja Luke. Aktivan je na nezavisnoj glazbenoj sceni od 2017. godine i do sada je samostalno objavio dva EP izdanja: „Let me sleep" i „if i was a fish i would cry". S festivala na kojima je nastupao, kao što su Americana, Novi val i Kantautorski festival Močvare, pokupio je pozitivne kritike na svoj već sada prepoznatljiv izričaj.

Them Moose Rush je progresivni rock bend iz Bjelovara koji je u svega nekoliko godina privukao pažnju kritike i publike nastupivši na mnogim domaćim i inozemnim festivalima te svakako spada u sam vrh alternativne scene u nas. Iza sebe imaju dva EP-ja i jedan album „To Future Miss Sunshine" iz 2013., te „Don’t Pick Your Noise" iz 2018. godine. Svoju glazbu opisuju kao „space prog pop noise rock”. 

  isprintaj članak