Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U
Pjenušavi Kvarner u Zagrebu
Objavljeno: 11.06.2019. 16:49  
4. Salon pjenušavih vina Zagreb i 4. WineRi, petak 14. lipnja u Zagrebu
4. Salon pjenušavih vina Zagreb i 4. WineRi, petak 14. lipnja u Zagrebu<br>

U petak, 14. lipnja s početkom u 18 sati, u zagrebačkom baru Roots pjenušava vina Kvarnera predstavit će prof. Marija Vukelić, direktorica 4. Salona pjenušavih vina Zagreb i Žarko Stilin Belac, direktor 4. WineRi, uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke.

„Pjenušavi Kvarner je radionica nastala suradnjom dvaju vinskih događanja, a prvi put je održana u Rijeci, na 3.WineRi na kojem su naslijepo kušana pjenušava vina Kvarnera, većinom izvornih sorti.  Prof. Vukelić tada se osvrnula na pjenušavu scenu Hrvatske i regije, na sorte od kojih se najčešće proizvode pjenušci te na sve veću proizvodnju pjenušaca od izvornih sorti. Tada je pobjednikom proglašen kvarnerski pjenušac - 1288 vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog. I vrbnički vinar Franjo Toljanić osvojio je prestižnu nagradu za najbolji pjenušac u Europi na sajmu u Veroni Vinitaly s pjenušcem Gospoja.  

Uspjesi kvarnerskih pjenušaca poticaj su i drugim proizvođačima da razmisle o sortama i načinima proizvodnje pjenušca.  

Na kušaonici u Zagrebu bit će predstavljeno osam različitih pjenušaca kvarnerskih proizvođača (PZ Vrbnik, Ivan Katunar, Frajona, Jarbola, Gospoja, Pavlomir), a prednost imaju izvorne sorte Primorja - žlahtina i jarbola.  

  isprintaj članak