Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U
Pjenušavi Kvarner u Zagrebu
Objavljeno: 11.06.2019. 16:49  
4. Salon pjenušavih vina Zagreb i 4. WineRi, petak 14. lipnja u Zagrebu
4. Salon pjenušavih vina Zagreb i 4. WineRi, petak 14. lipnja u Zagrebu<br>

U petak, 14. lipnja s početkom u 18 sati, u zagrebačkom baru Roots pjenušava vina Kvarnera predstavit će prof. Marija Vukelić, direktorica 4. Salona pjenušavih vina Zagreb i Žarko Stilin Belac, direktor 4. WineRi, uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke.

„Pjenušavi Kvarner je radionica nastala suradnjom dvaju vinskih događanja, a prvi put je održana u Rijeci, na 3.WineRi na kojem su naslijepo kušana pjenušava vina Kvarnera, većinom izvornih sorti.  Prof. Vukelić tada se osvrnula na pjenušavu scenu Hrvatske i regije, na sorte od kojih se najčešće proizvode pjenušci te na sve veću proizvodnju pjenušaca od izvornih sorti. Tada je pobjednikom proglašen kvarnerski pjenušac - 1288 vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog. I vrbnički vinar Franjo Toljanić osvojio je prestižnu nagradu za najbolji pjenušac u Europi na sajmu u Veroni Vinitaly s pjenušcem Gospoja.  

Uspjesi kvarnerskih pjenušaca poticaj su i drugim proizvođačima da razmisle o sortama i načinima proizvodnje pjenušca.  

Na kušaonici u Zagrebu bit će predstavljeno osam različitih pjenušaca kvarnerskih proizvođača (PZ Vrbnik, Ivan Katunar, Frajona, Jarbola, Gospoja, Pavlomir), a prednost imaju izvorne sorte Primorja - žlahtina i jarbola.  

  isprintaj članak