Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U
Pjenušavi Kvarner u Zagrebu
Objavljeno: 11.06.2019. 16:49  
4. Salon pjenušavih vina Zagreb i 4. WineRi, petak 14. lipnja u Zagrebu
4. Salon pjenušavih vina Zagreb i 4. WineRi, petak 14. lipnja u Zagrebu<br>

U petak, 14. lipnja s početkom u 18 sati, u zagrebačkom baru Roots pjenušava vina Kvarnera predstavit će prof. Marija Vukelić, direktorica 4. Salona pjenušavih vina Zagreb i Žarko Stilin Belac, direktor 4. WineRi, uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke.

„Pjenušavi Kvarner je radionica nastala suradnjom dvaju vinskih događanja, a prvi put je održana u Rijeci, na 3.WineRi na kojem su naslijepo kušana pjenušava vina Kvarnera, većinom izvornih sorti.  Prof. Vukelić tada se osvrnula na pjenušavu scenu Hrvatske i regije, na sorte od kojih se najčešće proizvode pjenušci te na sve veću proizvodnju pjenušaca od izvornih sorti. Tada je pobjednikom proglašen kvarnerski pjenušac - 1288 vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog. I vrbnički vinar Franjo Toljanić osvojio je prestižnu nagradu za najbolji pjenušac u Europi na sajmu u Veroni Vinitaly s pjenušcem Gospoja.  

Uspjesi kvarnerskih pjenušaca poticaj su i drugim proizvođačima da razmisle o sortama i načinima proizvodnje pjenušca.  

Na kušaonici u Zagrebu bit će predstavljeno osam različitih pjenušaca kvarnerskih proizvođača (PZ Vrbnik, Ivan Katunar, Frajona, Jarbola, Gospoja, Pavlomir), a prednost imaju izvorne sorte Primorja - žlahtina i jarbola.  

  isprintaj članak