Opasni osvježivači prostora
Istraživanja su pokazala da bezopasni limonin u dodiru s ozonom iz zraka stvara molekule opasnog formaldehida, poznatog uzročnika najtežih bolesti poput raka. ...
Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
Pjenušavi Kvarner u Zagrebu
Objavljeno: 11.06.2019. 16:49  
4. Salon pjenušavih vina Zagreb i 4. WineRi, petak 14. lipnja u Zagrebu
4. Salon pjenušavih vina Zagreb i 4. WineRi, petak 14. lipnja u Zagrebu<br>

U petak, 14. lipnja s početkom u 18 sati, u zagrebačkom baru Roots pjenušava vina Kvarnera predstavit će prof. Marija Vukelić, direktorica 4. Salona pjenušavih vina Zagreb i Žarko Stilin Belac, direktor 4. WineRi, uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke.

„Pjenušavi Kvarner je radionica nastala suradnjom dvaju vinskih događanja, a prvi put je održana u Rijeci, na 3.WineRi na kojem su naslijepo kušana pjenušava vina Kvarnera, većinom izvornih sorti.  Prof. Vukelić tada se osvrnula na pjenušavu scenu Hrvatske i regije, na sorte od kojih se najčešće proizvode pjenušci te na sve veću proizvodnju pjenušaca od izvornih sorti. Tada je pobjednikom proglašen kvarnerski pjenušac - 1288 vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog. I vrbnički vinar Franjo Toljanić osvojio je prestižnu nagradu za najbolji pjenušac u Europi na sajmu u Veroni Vinitaly s pjenušcem Gospoja.  

Uspjesi kvarnerskih pjenušaca poticaj su i drugim proizvođačima da razmisle o sortama i načinima proizvodnje pjenušca.  

Na kušaonici u Zagrebu bit će predstavljeno osam različitih pjenušaca kvarnerskih proizvođača (PZ Vrbnik, Ivan Katunar, Frajona, Jarbola, Gospoja, Pavlomir), a prednost imaju izvorne sorte Primorja - žlahtina i jarbola.  

  isprintaj članak