Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Anketa


Za ljubitelje prirode bit će i poduka o zmijama u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom
Objavljeno: 03.05.2021. 20:07  
55. Floaraart od 10. do 16. svibnja na zagrebačkom Bundeku
55. Floaraart od 10. do 16. svibnja na zagrebačkom Bundeku

Slika: Ivan Marinković

Više od 180 izlagača, 300 tisuća četvornih metara, sadi se više od 125 tisuća biljaka, najavljena natjecanja florista i učenika poljoprivrednih škola – svibanj u Zagrebu u znaku je cvijeća.

 Od 10. do 16. svibnja Bundek u Zagrebu se ponovo pretvara u cvjetnu rapsodiju. Sve je spremno za 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji.

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i poduka o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a uz radove dizajnera, arhitekta i aranžera koje će tijekom šest dana izložbe Bundek pretvoriti u najljepše mjesto u Zagrebu, svi koji dođu na Floraart uživat će u bogatom glazbenom programu na pontonskoj pozornici.

„Unazad 55 godina Floraarta najprije smo na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice za naše balkone, potom se izložba preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja Bundeka, Floraart je zasjao punim sjajem. Hvala svima koji su kroz 55 godina sudjelovali u njegovoj organizaciji i pridonijeli da danas imamo izložbu svjetskog glasa" - istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba.

(Pripremio: Tomislav Radić)

  isprintaj članak