Mobilna aplikacija Enjoy the best of Zagreb idealan je turistički vodič
S aplikacijom Enjoy the best of Zagreb se brzo može istražiti znamenitosti Zagreba te dobiti sve bitne informacije o gradu, javnom prijevozu, garažama, parkingu ...
Beč ima tisuću javnih česmi s pitkom vodom
Ozelenjivanje fasada, sadnja drveća i proširenje zelenih površina samo su neke od mjera protiv visokih temperatura. ...
Koliko dug bi trebao biti intimni čin po mišljenju žena
Istraživanja otkrivaju stvari koje se ne usudimo pitati u vezi trajanja spolnog odnosa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Idite u šetnju, igrajte frizbi, idite na masažu, u solarij ili vježbajte
Objavljeno: 21.05.2014. 12:20  
7 savjeta kako da pobjedite stresnu svakodnevicu
7 savjeta kako da pobjedite stresnu svakodnevicu

Tek što stignete na radno mjesto već počinje grozničava uzbuđenost. Takav dan je svatko iskusio – ali ne dopustite da stvari odu tako daleko...

 

Počnite dan na pravi način

Mnogi započinju dan sa nekoliko šalica kave u želucu. Tko preskoči zajutrak nedostaje mu energije. Ako ne možete jesti čim se probudite, uzmite sa sobom u ured kruh od cjelovitog brašna i voće. Tako imate u pripremi zajutrak koji će vam dati potrebnu energiju čim ogladnite.

 

Duboko dišite

Ukoliko se jako usredotočite samo na posao često se događa da počnete disati na krivi način i preplitko. Posljedice su manjkava opskrba kisikom i slabljenje krvotoka. Sjedite uspravno. Dišite duboko, udišite sve do u trbušnu šupljinu i izdahnite duboko, po mogućnosti kraj odškrinutog prozora. Već nakon dvije minute vaši spremnici za kisik su ponovo napunjeni.

 

Pijte puno tekućine

Za vrijeme jednog radnog dana potrebno vam je 1,5 litra tekućine (kava se ne računa). Virtualni sat na web stranici www.trinkberater.de vas redovito podsjeća da ponovo uzmete čašu vode. Osim toga, stres razgrađuje mineral magnezij iz mišićne muskulature što uzrokuje zamaranje. Voda koja je bogata magnezijem pomaže nadoknaditi potrebnu količinu.

 

Promjena za vrijeme popodnevne stanke

Kombinirajte lagane snack-zalogaje bogate vitamnima jednom sa kretanjem, drugi put s opuštanjem. Idite u šetnju, igrajte frizbi, idite na masažu, u solarij ili vježbajte. Nemojte jesti teško probavljivu hranu i izbjegavajte naporne sastanke na ručku s poslovnim partnerima. I, nikad nemojte odraditi radni dan bez pauze.

 

Nahranite živce

Tko želi ostvariti dobar radni učinak mora posegnuti za B-vitaminom i ugljikohidratima. Najbolji izvori koji će vam brzo pružiti ugljikohidrate i B-vitamin su orasi, kruh od cjelovitih žitarica i banane.

 

Dobra klima

U uredskim prostorima je vlažnost zraka najčešće preniska. Posljedice su suha, opuštena koža, pečenje očiju i statički elektricitet. Pomoć je redovito provjetravanje i postavljanje u ured biljaka koje trebaju puno vode, kao npr. grmovi banana u hidrokulturi. Savjet: sobni zdenac u kojem voda tiho rominja smiruje živce, a ako stavite i nekoliko kapi eteričnog ulja dobiti ćete ozračjeu kojem se možete osjećati vrlo dobro.

 

Smirite se

Najbolji ubojica stresa je sport kojim bi se trebali ustrajno baviti. Tko nakon posla redovito i bez puno napora hoda, trči, vozi bicikl ili ide na plivanje, održava svoje srce i krvotok zdravima, a ujedno povećava obrambenu snagu organizma, može lakše zaspati, ali i spavati snom nakon kojeg će se probuditi odmoran.


  isprintaj članak