Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


9. Festival brazilske kulture – energija Brazila na ulicama Zagreba!
Objavljeno: 26.04.2019. 15:18  
9. Festival brazilske kulture – energija Brazila na ulicama Zagreba od 8.-11. svibnja
9. Festival brazilske kulture – energija Brazila na ulicama Zagreba od 8.-11. svibnja

Udruga Amazonas donosi ritam i energiju Brazila na ulice Zagreba! Deveto izdanje Festivala brazilske kulture – Brazilactice održat će se od 8. do 11. svibnja 2019. godine, u Zagrebu. 

U četiri festivalska dana moći ćete sudjelovati i/ili pogledati različite aktivnosti povezane s brazilskom kulturom. Ritam ćete pronaći kroz besplatne radionice capoeire i sambe, a zvuk će pratiti otvoreni jam na Europskom trgu. Interaktivna radionica u Centru za mlade grada Zagreba omogućit će putovanje gradovima Brazila i da saznate više o njegovoj prošlosti i običajima, a više o počecima capoeire čut ćete kroz uličnu predstavu "Capoeira story” na Cvjetnom trgu. Sve ljubitelje i ljubiteljice kvizova i ove godine očekuje kviz o Brazilu, u popularnom Pločniku. 

Najmlađi će ove godine imati radionicu za superheroje/superheroine na Trgu kralja Tomislava, koju će pratiti facepainting koji će im omogućiti da na jedan dan postanu capoeira superheroji! Nakon svih događanja, druženje i opuštanje nastavit će se u Juta/Kota baru. 

Festival svake godine posjete i gosti iz svijeta. Želite li upoznati nove kulture ili podijeliti svoje znanje, izraziti se pokretom ili zvukom - pridružite im se u svibnju na energičnim i aktivnim ulicama Zagreba!

Festival organizira Udruga Amazonas, suradnici festivala su Pločnik, Centar za mlade grada Zagreba i Juta/Kota bar. 

 

  isprintaj članak