Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Dub& Reggae četvrtak, Hip Hop petak, House subota i Soul nedjelja
Objavljeno: 07.03.2019. 22:07  
A Weekend Block Party od 28.-31. ožujka u The Garden Brewery, Zagreb
A Weekend Block Party od 28.-31. ožujka u The Garden Brewery, Zagreb
  • A Weekend Block Party od 28.-31. ožujka u The Garden Brewery, Zagreb
  • A Weekend Block Party od 28.-31. ožujka u The Garden Brewery, Zagreb

Skratch Bastid, Tensnake, Zion Train

A Weekend Block Party, koji će biti održan od 28.-31. ožujka u zagrebačkom The Garden Breweryu, donosi Dub& Reggae četvrtak uz Skratch Bastid, Tensnake, Zion Train, Hip Hop petak uz Jan Kinčl & Regis Kattie - "In Plain Sight”, House subotu uz Lukadelux, M.I.L.E i Big Danny Kane, te Soul nedjelju uz Ivu, Matiju Duić i Nick i Pepija.

 

Skratch Bastid, Tensnake, Zion Train

Jedno od najzapaženijih prošlogodišnjih imena domaće elektronske scene, deep house / jazz live dvojac Jan Kinčl i Regis Kattie, objavili su novi singl "Two Sides Of Blue Funk”.

 "Blue Funk” je izvorno nastala kao remiks stvari "Get It Off” koju potpisuje Kerri Chandler, house legenda iz New Jerseya, a kroz live nastupe se pretvorila u potpuno novu pjesmu čiji vokal je ostao jedina poveznica s originalom. Singl je skinut s aktualnog albuma "In Plain Sight” kako bi kroz nove verzije, remikseve i obrade predstavio dvije strane glazbenog spektra u kojem Jan i Regis djeluju.

 

Jan Kinčl & Regis Kattie - "Two Sides Of Blue Funk”

Na strani elektroničke glazbe nalazi se "Blue Funk”, originalna inačica s albuma uz dodatak remiks kojeg u suradnji potpisuju detroitski house producent Javonntte i Jan Kinčl. Na jazz strani je inačica nazvana "Funk Bleu” na kojoj, uz Regisa Kattieja, gostuju glazbenici Krunoslav Levačić, Davor Križić i Luka Veselinović, te live inačicu Janko Novoselićevog The Cuban Space Program sastava, u kojem se uz njega nalaze Hrvoje Rupčić, Hrvoje Galler i Zvonimir Šestak, a snimljena je u klubu Boogie za vrijeme njihovog prvog nastupa s tim projektom.

Izdanje već dobiva međunarodnu podršku i pohvale svjetskih imena. Neka od njih su detroitski producenti Alton Miller, Norm Talley i Mark Flash, zatim Pablo Valentino, Kai Alce iz Atlante, Jimpster, kao i Derrick L. Carter, jedan od ključnih Chicago house izvođača, te francuska legenda elektroničke glazbe Laurent Garnier. 

 

Jan Kinčl & Regis Kattie - "In Plain Sight”

Zagrebački techno/house DJ i producent Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie zajedničke utjecaje vuku iz house, jazz, acid i techno glazbe, a kombiniranjem tih žanrova nastao je debitantski album objavljen za zagrebački PDV Records. "In Plain Sight” je odmah po izlasku uhvatio odlične kritike, a pohvale su stigle i od kultnih svjetskih imena kao što su Laurent Garnier, Alex Barck (Jazzanova), Volcov, DJ Nobu, Tony Humphries, Lefto ili Kai Alce.

Nakon što je "In Plain Sight” završio na gotovo svim listama najboljih albuma za 2018. godinu, proglašen jednim od najsvježijih hrvatskih ostvarenja instrumentalne glazbe, a najavni singl "Florette” uvršten među najbolje singlove godine, Jan i Regis su osvojili i nagradu struke Ambasador za najbolji live act i album godine. Uz objavu singla "Two Sides Of Blue Funk” dvojac najavljuje i skorašnje izdanje "LA Rework” za argentinski label Onward Recordings.

 

Jan Kinčl i Regis Kattie - "Florette”

Različite glazbene pozadine i sklonost improvizaciji čine svaki nastup ovog dvojca jedinstvenim, a uz popis nastupa koji ih kroz travanj vode u Umag, Split, Zadar i Ljubljanu, prilika za vidjeti ih uživo je i na Southern Soul Festivalu u Crnoj Gori, kao i na Love International i Dimensions festivalima.

 

  isprintaj članak