Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
U prvih devet mjeseci 2018. godine poslovni prihodi porasli su za 11%
Objavljeno: 31.10.2018. 08:05  
ACI d.d. - izuzetno zadovoljni rezultatima sezone

U ACI d.d. izuzetno su zadovoljni rezultatima sezone. U prvih devet mjeseci 2018. godine poslovni prihodi porasli su za 11% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 173,7 milijuna kuna.  Prihodi od usluge godišnjeg veza porasli su za 8%, od mjesečnog veza za 12%, od dnevnog veza za 6%, od usluge zakupa za 17%, od ostalih usluga pruženih nautičarima za 16% dok su ostali poslovni prihodi porasli za 184%. Najveći porast poslovnih prihoda u odnosu na usporedni period ostvarile su ACI marine Dubrovnik, Veljko Barbieri (Slano), Split te Korčula. Ukupni rashodi smanjeni su za 1%. 

 

U promatranom razdoblju Društvo je ostvarilo pozitivan bruto financijski rezultat u iznosu od 48,2 milijuna kuna što čini povećanje od 14,7 milijuna kuna ili 44% u odnosu na usporedni period. EBITDA je povećana za 22% i iznosi 88,3 milijuna kuna. Fizički pokazatelji godišnjeg veza ostali su na razini prošle godine pa je tako na dan 30.09.2018. godine u ACI marinama boravilo 3.416 plovila, dok je na dnevnom vezu ostvarena 91 tisuća brod dana što predstavlja pad od 8% u odnosu na isti period prethodne godine. Za mjesečni vez se u izvještajnom periodu ostvarilo povećanje od 10% u brod mjesecima.

 

Tijekom 2018. godine ACI d.d. prvenstveno je usmjeren na podizanje kvalitete pružanja usluga i u tom cilju provodi niz većih i manjih investicijskih ulaganja. Kvaliteta pružanja usluga potvrđena je i kroz dodjelu nagrada HTZ - Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku u kojoj su marine Dubrovnik i Split ove godine primile nagradu u kategoriji najbolje srednje marine (2. i 3. mjesto).

 

Najznačajniji investicijski projekt je kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj, čije otvaranje se planira do konca 2018. godine, a predstavljat će najsuvremeniju marinu na Jadranu koju obilježavaju prvenstveno sigurnost, luksuz, napredne tehnologije i naravno, vrhunska ljepota arhitektonske vizure. Započeti slijed rekonstrukcija marina ACI planira nastaviti i sa rekonstrukcijom ACI marine Korčula u 2019. za koju je u tijeku izrada glavnog i izvedbenog projekta, a u kojem cilju je i kupljeno zemljište sa zgradom pokraj ACI marine Korčula u vrijednosti od 4,7 milijuna kuna. Od ostalih značajnijih ulaganja u izvještajnom periodu ističu se rekonstrukcija platoa servisnog mula te nabavka 30 tonske dizalice u ACI marini Pomer, u vrijednosti od 3,1 milijun kuna, produženje gatova u ACI marini Pula, u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna, rekonstrukcija kompletnog bazenskog postrojenja u vrijednosti od 856 tisuća kuna u ACI marini Dubrovnik te izgradnja dodatnog parkirališta u vrijednosti od 173 tisuće kuna. Ovu sezonu s radom je započelo i sidrište u uvali Vozarica i Srednja Draga u blizini ACI marine Skradin čime su nautičarima stavljeni na raspolaganje dodatni kapaciteti za privez plovila duljine do 15 metara. 

 

U lipnju 2018. godine Društvo je po prvi puta objavilo i vlastiti godišnji časopis ACI No1, i to u tiskanom i digitalnom obliku. Radi se o vrhunskom magazinu u četverojezičnom luksuznom izdanju koje na jednome mjestu objedinjuje katalog ACI marina te najbitnije informacije za nautičare te ekskluzivne reportaže i lifestyle teme. Časopis je izazvao izuzetan interes javnosti odnosno čitatelja slijedom čega se planira izdanje idućeg broja na proljeće 2019. godine.

 

Sve marine unutar ACI u srpnju su postale ponosnim nositeljem triju ISO certifikata (ISO 9001:2015 sustav upravljanja kvalitetom; ISO 14001:2015 sustav upravljanja okolišem te ISO 50001:2011 za sustava upravljanja energijom), a u tijeku je i uvođenje četvrtog koji se odnosi na informacijsku sigurnost (27001:2013). Time je ACI potvrdio svoju usmjerenost prema odgovornom poslovanju, korištenju energije te očuvanju okoliša. Dodatno priznanje ACI-ju za održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom su i „Plave zastave" koje su ove godine dodijeljene u čak 18 ACI marina. 

 

ACI postiže odlične rezultate i na području digitalnog poslovanja sa vlastitim sustavom rezervacija. Od ove sezone nautičarima je na raspolaganju i ACI mobilna aplikacija koja omogućava jednostavan i brz pristup informacijama i rezervaciji veza. 

 

ACI d.d. je i tijekom 2018. godine nastavio s dobrom praksom društveno odgovornog poslovanja podržavajući projekte koji su od interesa za društvo odnosno koji su korisni za lokalnu zajednicu i društvo u cjelini. U tu svrhu ACI podupire rad udruga i drugih organizacija civilnog društva putem donacija koje se u cijelosti dodjeljuju putem javnih natječaja, a koji su vezani za zaštitu okoliša, djecu i mlade, humanitarnu djelatnost, znanost i sport i dr. Nadalje, Društvo donacijama podržava i potrebe javnih ustanova – dječjih bolnica, škola i sl., dok kroz sponzorstva podupire sportske događaje, kulturne manifestacije lokalnog i državnog značaja. Slijedom navedenog, u prvih devet mjeseci na ime donacija isplaćeno 542 tisuće kuna, a na ime sponzorstva 1,2 milijuna kuna. 

 

  isprintaj članak