Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Aktivnosti vezane uz produljenje koncesijskih ugovora ključne su za ostvarenje dugoročnih investicijskih ulaganja
Objavljeno: 30.04.2021. 15:16  
ACI u prva tri mjeseca ove godine zabilježio ukupni prihod od 33,6 milijuna kuna
ACI u prva tri mjeseca ove godine zabilježio ukupni prihod od 33,6 milijuna kuna

Milna (slika: ACI)
Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI), kao najveća nautička tvrtka u Hrvatskoj, ostvarila je 33 milijuna kuna poslovnih prihoda u prva tri mjeseca 2021. godine. Objavljeno nerevidirano izvješće o rezultatima poslovanja pokazuje da je u prvom tromjesečju ove godine EBITDA tvrtke ACI iznosila 9,5 milijuna kuna. Istovremeno, tvrtka ACI bilježi pad poslovnih rashoda u odnosu na usporedno razdoblje, i to za 328 tisuća kuna. 

Slijedom ranije preuzetih obveza i investicija, ACI d.d. je u ovom izvještajnom razdoblju uložio ukupno 7,5 milijuna kuna. Značajnija ulaganja odnose se na potrebne radove u cilju podizanja standarda i kvalitete u ACI marinama.

 „Budući da na poslovnu dinamiku ACI d.d. u velikoj mjeri utječe sezonalnost, prvo tromjesečje godine u pravilu je obilježen pripremnim aktivnostima za početak nautičke sezone. To, između ostalih, uključuje ostvarenje predviđenih ulaganja te određivanje pogodnosti i komercijalnih sadržaja namijenjenih nautičarima. Osim toga, tu je i niz operativnih aktivnosti vezanih uz produljenje koncesijskih ugovora, koji su ključni za ostvarenje dugoročnih investicijskih ulaganja Društva.", poručio je predsjednik Uprave Kristijan Pavić povodom objave poslovnih rezultata ACI d.d.

Iz najveće hrvatske nautičke tvrtke poručuju da su u narednom poslovnom razdoblju usredotočenii na produljenje rokova trajanja koncesija i ostvarenje započetih ulaganja, s obzirom da to ima itekako utjecaja na daljnje uspješno poslovanje tvrtke. „U prvom tromjesečju ove godine bilježimo 15% od ukupno planiranih poslovnih prihoda. Poštujući sva ograničenja priprema za ljetnu sezonu i dolazak gostiju u većem broju, dio predviđenih ulaganja smo privremeno odgodili. Na daljnja strateška investicije i poslovanje Društva značajno će utjecati i odluka o rješavanju pitanja produljenja ulaganja, koja su ključna jer većina ugovora ističe 2030. godine.", smatra predsjednik Uprave Pavić.

Podsjetimo, ACI d.d. je u poslovnoj 2020. zabilježio ukupan prihod od 185,5 milijuna kuna, što je više nego zadovoljavajući poslovni rezultat, s obzirom da je ta godina bila izazovna za sve poslovne subjekte u Hrvatskoj, osobito za one u turističkom sektoru. Usprkos svim izazovima pandemije, ACI je u protekloj godini očuvao radna mjesta, bez potrebe za zadiranjem u plaće i materijalna prava zaposlenika, pomogao 200-tinjak poslovnih partnera i im tako omogućio kontinuitet poslovanja te nastavio s praksom društveno odgovornog poslovanja. 

Inače, ACI d.d. je tvrtka nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj, koji generira čak 1,5 milijardu eura prihoda domaćeg turističkog sektora. Tvrtka upravlja s 22 marine diljem Jadrana i preko 5.800 vezova te je odličan primjer razvoja turističke ponude i nautičkih sadržaja u Hrvatskoj. Tijekom 2021. tvrtka planira kapitalna ulaganja u iznosu 88 milijuna kuna. Neke od aktivnih investicija do početka nautičke sezone odnose se na rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, zatim radove u ACI marini Vodice te izvođenje kompletne rekonstrukcije sidrenih sustava u ACI marini Trogir.

  isprintaj članak