Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


Najsunčanije Došašće u Hrvatskoj ove godine traje do 16. siječnja i nadovezuje se na Europsko rukometno prvenstvo
Objavljeno: 08.12.2017. 18:26  
Advent u Splitu nikad bogatiji sadržajima
Advent u Splitu nikad bogatiji sadržajima

Splitu je vjerojatno najsunčanija adventska manifestacija u Hrvatskoj. Osim na Rivi i Pjaci, oživjeli su Get, Đardin, Kampus i Turistička palača. Na omiljenom gradskom šetalištu, splitskoj rivi, ove je godine 14 kućica, na Pjaci posjetitelje, osim dobre zabave, očekuje i tradicionalni doček Nove godine u pola dana, Get će mirisati po odlični jelima, u Đardinu se odvija adventska bajka za djecu i mlade s radionicama, slušaonicama i pričaonicama, koncertima klasične glazbe, crkvenim zborovima, a za ljubitelje urbane scene tu je Došašće ispred Galerije umjetnina.

Prvi puta se u čitavu priču uključila i Turistička palača i Kampus s bogatim glazbenim programom i koncertima. Svake subote na adventskom vijencu na fontani ispred crkve sv. Frane već tradicionalno se pali adventske svjećice, a poznata prehrambena stručnjakinja Olja Martinić i ove je godine uključena u Gastro Advent na kojem su glavne teme ljekovita kamilica i maslina.

Nakon „Adventa u Splitu" nadovezuje se Europsko rukometno prvenstvo, tako da će kućice biti prenamijenjene u zabavno područje, pa stoga program traje duže nego dosad, sve do 16. siječnja na obali.

 

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita od 1. prosinca do 16. siječnja putnici ostvaruju 50 posto popusta na povratne karte iz svih odredišta u Hrvatskoj do kolodvora Split. Prilikom kupnje karte potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a kartu na poleđini ovjeriti u Turističkom informativnom centru na Rivi. Na Advent u Splitu mogu putovati i slovenski državljani uz 40 posto popusta na povratna putovanja sa svih kolodvora Slovenskih željeznica.

  isprintaj članak