Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Svjetski dan tune - bitne vrste koja zaslužuje to priznanje
Ribolov tune na Tihom oceanu nedvojbeno najbolji i najodrživiji na svijetu ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Advent u Zagrebu će ove godine biti od 30. studenog ove do 7. siječnja 2020. godine
Objavljeno: 15.11.2019. 18:41  
Advent u Zagrebu još veći
Advent u Zagrebu još veći

Prema riječima Martine Binenfeld, direktorice Turističke zajednice grada Zagreba, uobičajenim paljenjem svijeća na Manduševcu, 30. studenog započet će omiljeni Advent u Zagrebu u znaku Orašara postavljenog na nekoliko mjesta u Gornjem i Donjem gradu. 

Od posebnosti valja istaknuti Ledeni park koji će opet biti privlačan i posebnu ponudu na Europskom trgu budući da Hrvatska preuzima predsjedanje Europskom unijom. K tome, na Prekrižju će građani moći vidjeti hrvatske božićne običaje, bit će obogaćen program u Zoološkom vrtu i parku Maksimir, predviđen je zanimljiv filmski program svakodnevno u 11 i 17 sati u kinu Tuškanac, a koncerti će biti održavani i u Oktogonu, Kamenitim vratima i nekim drugim mjestima, a na sv. Luciju će gostovati švedski profesionalni zbor. I nažigači plinskih svjetiljki dobili su svoju ulogu, dok će pred Hrvatskim narodnim kazalištem biti programi temeljeni na kulturi. Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatski povijesni muzej i Muzej grada Zagreba organizirat će prigodne izložbe i programe.

 

Mislilo se i na invalide

Po gradu će, u suradnji i po naputku Hrvatske udruge tjelesnih invalida, biti postavljeni premosnici preko nužno potrebnih električnih kablova, kojima će na pojedinim mjestima biti olakšan pristup ljudima s invaliditetom.

 

Besplatan prijevoz vlakom

Hrvatske željeznice su predvidjele besplatan prijevoz u popodnevnim i večernjim satima s područja Zagrebačke županije do Zagreba i natrag od ponedjeljka do četvrtka.

 

U znaku ekologije

Ugostitelji su pozvani da se okrenu očuvanju okoliša pa će biti korištene ekološki prihvatljive čaše.

 

Advent ima i svoju cijenu

Na konferenciji za novinare saznali smo i kako je prošlogodišnji Advent u Zagrebu stajao 5,5 milijuna kuna, ali se još ne zna ovogodišnja cijena organizacije.

 

Loš domaćin

Nažalost, hotel Esplanade, u kojem je održano predstavljanje Adventa, pokazao se kao loš domaćin budući da je sa stolica, kojih je manjkalo pa je puno ljudi stajalo, bilo nemoguće vidjeti osobe koje su najavljivale Advent u Zagrebu, a poslije su posluženi vrlo loši preslatki kremasti kolači koji nemaju baš nikakve veze s našom tradicijom.


  isprintaj članak