Stjuardese se najviše bolje požara u avionu
Čak 44,5 % kabinskog osoblja vidjelo putnike kako pokušavaju obaviti spolni odnos u zahodu zrakoplova, a od njih je dva i pol posto dobilo ponudu da se pridruže ...
Filmske poslastice iz Beča
Kada vi ne možete u Beč, tada Beč dolazi k vama! Donosimo vam pregled najboljih filmova snimljenih u njemu. ...
Beskućnici su posebno ranjivi tijekom pandemije Covid-19
Kako nastaje sve više slučajeva Covid-19, ljude se upozorava da rade od kuće ili ostaju kod kuće ako su bolesni ... Ali što ako nemate dom? ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kolumna
Opravdanja poput: Nisam stigao tamo ili onamo ili negdje drugdje ne važe!
Objavljeno: 27.11.2019. 10:19  
Ako je netko uspješan ne znači da su mu bila otvorena sva vrata
Ako je netko uspješan ne znači da su mu bila otvorena sva vrata

The Victoria Falls Hotel, Victoria Falls, Zimbabve (snimio: Željko Marušić)

 

Umjesto da, ponekad i zavideći, za nekoga kažete da je sretnik i odmah nađete opravdanje za svoj "neuspjeh” u životu, razmislite na što ste taj tren (po)mislili!

Opravdanja poput: Nisam stigao tamo ili onamo ili negdje drugdje ne važe!

Ako je netko uspješan ne znači da su mu bila otvorena sva vrata. Potrudio se naći ključ kojim će ih otvoriti, a možda su bila samo pritvorena!? Radio je, postavio si ciljeve, tražio načine kako do cilja, ulazio u slijepe ulice, ali se vratio i krenuo nekim drugim putem. Nije provodio vrijeme uz igrice na kompjutoru, pretraživajući na internetu zabavne stranice ili dugo razgovarao putem mobitela, već to vrijeme odvojio za pronalaženje puta prema uspjehu.

 

Najveći čovjekov neprijatelj

Najveći neprijatelj svakog čovjeka su lijenost i tromost. I opravdanja! Takvi ljudi uvijek imaju malo vremena i niz izlika kojima najčešće optužuju druge za vlastiti neuspjeh.


Malim koracima naprijed

Bitno je stalno kretati naprijed. Malim koracima! Propast velikih planova učinit će vam i veliku štetu u duši, volji za daljnji rad i život. Propadnu li mali planovi i osjećaj beznađa bit će manji. Iza zvakog malog koraka dolazi niz sljedećih.  Iza velikog koraka dolazi možda jedan ili dva, a onda dolaze mali koraci koji mnoge neće zadovoljiti jer su se navikli na velike korake (uspjehe). I onda kreće nezadovoljstvo.

 

Kada se sjetite nešto učiniti krenite i ne stajite! Možda će netko u budućnosti i za vas reći: "On je sretan”!


  isprintaj članak