Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Bioenergetsko iscjeljivanje znatno je učinkovitije i bezopasnije
Objavljeno: 10.07.2019. 08:41  
Alergije: peludna hunjavica, alergijski rinitis, bronhitis, astma
Alergije: peludna hunjavica, alergijski rinitis, bronhitis, astma

Kako biljke cvatu od ranog proljeća do kasnog ljeta smetnje su najjače ovisno o osjetljivosti na određenu vrtu peludi u vrijeme cvatnje neke biljke. Najpoznatija je alergija na pelud ambrozije koja počinje cvasti u kolovozu. Tada kreće peludna hunjavica. 

Neke osobe su osjetljive i na druge alergene poput kućne prašine koja sadrži izmet grinja, perja ili dlake nekih domaćih životinja. Oni mogu imati smetnje cijelu godinu, ovisno o tome u kojoj mjeri su izložene određenom alergenu. Za te osobe kažemo da boluju od alergijskog rinitisa.

Iako te poteškoće nisu opasne po zdravlje one su vrlo neugodne i ometaju kakvoću svakodnevnog života zbog kihanja i neprekidnog obilnog curenja bistrog iscjetka iz nosa, a pojavljuju se i svrbež očnih kapaka, crvenilo spojnice oka i suzenje. 

Promjenom okoliš i dolaskom na područja bez alergena poput morske obale ili planine, tegobe odmah nestaju. 

U klasičnom liječenju koristi se brojne lijekove, koji djeluju antialergijski i antihistaminski, a kojima se pokušava umanjiti ili posve potisnuti tegobe. Kemijska osnova tih lijekova uključuje i primjenu kortikosteroida. Neki od tih lijekova dovode i do drugih neugodnih smetnji poput umora, pospanosti, pada usredotočenosti, zabrane upravljanja motornim vozilom i sl.

Za razliku od klasične medicine bioenergetsko iscjeljivanje (liječenje) znatno je učinkovitije i bezopasnije, odnosno bez pojave drugih neželjenih poteškoća. 

  isprintaj članak