Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U
Svakako najpopularnije parathe su alu parathe punjene krumpirima.
Objavljeno: 24.08.2019. 11:18  
Alu paratha - indijski kruh od crnog brašna
Alu paratha - indijski kruh od crnog brašna

Alu paratha

Paratha je indijski kruh od crnog brašna, punjen različitim punjenjima. Svakako najpopularnije parathe su alu parathe punjene krumpirima.

 

Sastojci:

Tijesto

1 šalica integralnog brašna

1/2  šalice vode

prstohvat morske soli


Punjenje

2 krumpira

1/4 žlice morske soli

1 nasjeckana čili papričica

1/2 žlice kima

2 žlice nasjeckanog peršina

1/2 žlice začina garam masala

1/4 šalice brašna za podlogu

Ulje za pečenje (sezamovo, palmino, od sjemenki grožđa…)

 

Priprema:

Izmiješajte sastojke za tijesto i umijesite ga. Ostavite 10 minuta ispod vlažne krpe.

Skuhajte krumpir s ljuskom. Kada se ohladi ogulite ga i zgnječite pire. Umiješajte čili, peršin, kim, garam masalu i sol u krumpir.

Podijelite tijesto i krumpir na 6 jednakih dijelova. Oblikujte komade tijesta u krugove promjera 10 cm. Na sredinu stavite krumpir i poklopite krajeve kruga preko hrpe krumpira tako da napravite loptu. Kad napravite 6 komada pustite ih da odstoje 3-4 minute.

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. razvijačem pređite preko loptica tako da strana na kojoj ste preklapali krajeve bude okrenuta prema gore. Pecite s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

  isprintaj članak