Tajanstvena Magnetska brda (Leh, Himachal Pradesh) u Indiji
Ovdje se čini da vozila samostalno putuju uzbrdo bez motora! ...
Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Svakako najpopularnije parathe su alu parathe punjene krumpirima.
Objavljeno: 24.08.2019. 11:18  
Alu paratha - indijski kruh od crnog brašna
Alu paratha - indijski kruh od crnog brašna

Alu paratha

Paratha je indijski kruh od crnog brašna, punjen različitim punjenjima. Svakako najpopularnije parathe su alu parathe punjene krumpirima.

 

Sastojci:

Tijesto

1 šalica integralnog brašna

1/2  šalice vode

prstohvat morske soli


Punjenje

2 krumpira

1/4 žlice morske soli

1 nasjeckana čili papričica

1/2 žlice kima

2 žlice nasjeckanog peršina

1/2 žlice začina garam masala

1/4 šalice brašna za podlogu

Ulje za pečenje (sezamovo, palmino, od sjemenki grožđa…)

 

Priprema:

Izmiješajte sastojke za tijesto i umijesite ga. Ostavite 10 minuta ispod vlažne krpe.

Skuhajte krumpir s ljuskom. Kada se ohladi ogulite ga i zgnječite pire. Umiješajte čili, peršin, kim, garam masalu i sol u krumpir.

Podijelite tijesto i krumpir na 6 jednakih dijelova. Oblikujte komade tijesta u krugove promjera 10 cm. Na sredinu stavite krumpir i poklopite krajeve kruga preko hrpe krumpira tako da napravite loptu. Kad napravite 6 komada pustite ih da odstoje 3-4 minute.

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. razvijačem pređite preko loptica tako da strana na kojoj ste preklapali krajeve bude okrenuta prema gore. Pecite s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

  isprintaj članak