Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Mirovinu prima već 68 godina!
Više od 500 građana Srbije prima mirovinu duže od pola stoljeća! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Svakako najpopularnije parathe su alu parathe punjene krumpirima.
Objavljeno: 24.08.2019. 11:18  
Alu paratha - indijski kruh od crnog brašna
Alu paratha - indijski kruh od crnog brašna

Alu paratha

Paratha je indijski kruh od crnog brašna, punjen različitim punjenjima. Svakako najpopularnije parathe su alu parathe punjene krumpirima.

 

Sastojci:

Tijesto

1 šalica integralnog brašna

1/2  šalice vode

prstohvat morske soli


Punjenje

2 krumpira

1/4 žlice morske soli

1 nasjeckana čili papričica

1/2 žlice kima

2 žlice nasjeckanog peršina

1/2 žlice začina garam masala

1/4 šalice brašna za podlogu

Ulje za pečenje (sezamovo, palmino, od sjemenki grožđa…)

 

Priprema:

Izmiješajte sastojke za tijesto i umijesite ga. Ostavite 10 minuta ispod vlažne krpe.

Skuhajte krumpir s ljuskom. Kada se ohladi ogulite ga i zgnječite pire. Umiješajte čili, peršin, kim, garam masalu i sol u krumpir.

Podijelite tijesto i krumpir na 6 jednakih dijelova. Oblikujte komade tijesta u krugove promjera 10 cm. Na sredinu stavite krumpir i poklopite krajeve kruga preko hrpe krumpira tako da napravite loptu. Kad napravite 6 komada pustite ih da odstoje 3-4 minute.

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. razvijačem pređite preko loptica tako da strana na kojoj ste preklapali krajeve bude okrenuta prema gore. Pecite s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

  isprintaj članak