Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Svakako najpopularnije parathe su alu parathe punjene krumpirima.
Objavljeno: 24.08.2019. 11:18  
Alu paratha - indijski kruh od crnog brašna
Alu paratha - indijski kruh od crnog brašna

Alu paratha

Paratha je indijski kruh od crnog brašna, punjen različitim punjenjima. Svakako najpopularnije parathe su alu parathe punjene krumpirima.

 

Sastojci:

Tijesto

1 šalica integralnog brašna

1/2  šalice vode

prstohvat morske soli


Punjenje

2 krumpira

1/4 žlice morske soli

1 nasjeckana čili papričica

1/2 žlice kima

2 žlice nasjeckanog peršina

1/2 žlice začina garam masala

1/4 šalice brašna za podlogu

Ulje za pečenje (sezamovo, palmino, od sjemenki grožđa…)

 

Priprema:

Izmiješajte sastojke za tijesto i umijesite ga. Ostavite 10 minuta ispod vlažne krpe.

Skuhajte krumpir s ljuskom. Kada se ohladi ogulite ga i zgnječite pire. Umiješajte čili, peršin, kim, garam masalu i sol u krumpir.

Podijelite tijesto i krumpir na 6 jednakih dijelova. Oblikujte komade tijesta u krugove promjera 10 cm. Na sredinu stavite krumpir i poklopite krajeve kruga preko hrpe krumpira tako da napravite loptu. Kad napravite 6 komada pustite ih da odstoje 3-4 minute.

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. razvijačem pređite preko loptica tako da strana na kojoj ste preklapali krajeve bude okrenuta prema gore. Pecite s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

  isprintaj članak