Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Djelatnicima žele omogućiti suradnju s najvećim stručnjacima u području ugostiteljstva
Objavljeno: 22.01.2020. 13:09  
Aminess Gourmet Lab okuplja velika imena hrvatske gastronomije
Aminess Gourmet Lab okuplja velika imena hrvatske gastronomije

Vjenceslav Madić Kishoni 

 

Aminess hoteli i kampovi pokreću drugu sezonu projekta „Aminess Gourmet Lab" pod vodstvom chefa Davida Skoke radi poduke mladih kuhara, konobara, barmena i ostalih članova Aminess gourmet tima. Tako će restoran Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu tijekom veljače biti pretvoren u gastronomsko-edukativno središte koje će okupiti petnaest stručnjaka iz različitih područja ugostiteljstva.

„Gourmet scena u Hrvatskoj raste i razvija se iz godine u godinu pa našim djelatnicima želimo omogućiti suradnju s najvećim stručnjacima u području ugostiteljstva kako bi bili najbolji u svome poslu. Osobnim razvitkom te podizanjem razine usluge može se doći do zavidne razine profesionalnosti u ugostiteljstvu i turizmu, a projekt Aminess Gourmet Lab omogućuje im upravo to", izjavio je Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova. 

Program poduke uključuje od tečaja sommeliera, craft pive i koktela, preko radionice za pripremu plave ribe i sushija, do vještina vođenja i unapređenja prodaje. 

Kulinarsko umijeće pripremanja plave ribe prikazat će kuhar Skoko, dok će radionicu rižota i tjestenina voditi jedan od najboljih istarskih kuhara Robert Perić. Osnivač kultne pizzerije O'Hara Marin Vanjak svoje dugogodišnje iskustvo spajanja tijesta i kvalitetnih namirnica objedinit će na radionici izrade pizze, dok će Marijo Čepek, vlasnik konzultantske tvrtke Oblizeki, održati dvije radionice - jednu s naglaskom na meso te na temu pansionske kuhinje. Kihar Vid Nikolić, specijalist za sushi i japanske specijalitete, održat će radionicu pripremanja sushija, dok će Hrvoje Zirojević iz restorana Laganini prisutne učiti pripremu hladnih predjela, a tečaj slastičarstva održat će Marko Stojević iz tvrtke Higis. 

U organizaciji Hrvatskog sommelierskog kluba polaznici će učiti o sommelierstvu, dok će Marin Nekić, jedan od pionira hrvatske koktel scene, održati tečaj za barmene. Koktel majstor Vedran Gulin održat će tečaj craft koktela, a barist Josip Novačić održat će tečaj kuhanja kave. Sommelier Zvonimir Pelko održat će radionicu na temu craft piva. 

U sklopu specijaliziranih radionica će Tihomir Kramarić iz Aminessa polaznike podučiti o VIP posluživanju, a Suwi Zlatić, sak sommelier, održat će predavanje o unapređenju prodaje.


  isprintaj članak