Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Svjetski dan tune - bitne vrste koja zaslužuje to priznanje
Ribolov tune na Tihom oceanu nedvojbeno najbolji i najodrživiji na svijetu ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Slušatelji će tijekom koncerta kušati čokolade u skladu s glazbenim programom
Objavljeno: 27.11.2019. 06:56  
Ansambl Cantoría nastupa 5. prosinca u Opatiji
Ansambl Cantoría nastupa 5. prosinca u Opatiji

Pure chocolate – El fuego 

Ansambl Cantoría jedan je od najtalentiranijih pjevačkih sastava prošle godine i prvi put nastupa u Hrvatskoj. Svježina, mladolikost i bliskost postali su razlikovnim osobinama ansambla, a već imaju zavidan međunarodni uspjeh. Izvoditi će španjolsku glazbu punu ritma koristeći ruke i ,naravno, castanete kao svoje „udaraljke". Koncertni program temelji se najvećim dijelom na vokalnoj glazbi španjolskog zlatnog doba. Uporedo s istraživanjem povijesno informiranih interpretativnih tehnika, Cantoría istražuje i u potpunosti iskorištava kazališni i komunikativni karakter renesansne vokalne glazbe, te istražuje iberijsku vokalnu tehniku renesanse. Izvodi vokalno-glazbeni prerformans na najvišoj razini šarmantno koketirajući s publikom. Osvajači su brojnih nagrada. Ansambl podržavaju Acción Cultural Española, Nacionalni institut scenskih umjetnosti i glazbe, Grad Madrid i Institut za kulturnu industriju i umjetnost regije Murcia.

 

Koncertom će se ponovno na jedinstven način spojiti glazbeni doživljaj i uživanje u različitim vrstama čokolade s glazbi odgovarajućim koloritom i svjetlosnim učincima, čime će se doseći viša razina doživljaja glazbe. Slušatelji će tijekom koncerta kušati određene vrste Zotter čokolade u skladu s glazbenim programom kako bi se osjetilni doživljaji sluha i okusa stopili u jedno u pravom smislu riječi. 

  isprintaj članak