Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


Pula će u subotu 19. rujna disati sportskim plućima
Objavljeno: 17.09.2020. 21:27  
Atletska manifestacija 2. Pula Marathon održat će se u subotu 19. rujna
Atletska manifestacija 2. Pula Marathon održat će se u subotu 19. rujna

Na slici: S. Cinkopan-Korotaj, R. Cvek i R. Franjković

današnjoj konferenciji za medije najavljena je sportsko-rekreativna atletska utrka 2. Pula Marathon koja će se održati u Puli, 19. rujna s početkom u 20 sati. Do sada se prijavilo skoro 600 sudionika u sve tri utrke.  

Utrke su natjecateljsko–rekreativnog karaktera otvorene za profesionalne i rekreativne trkače s time da su sva pravila utrke usklađena s pravilima Svjetske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza.

Pripremljen je i razdvojeni start kako bi se stvarale što manje gužve. Raspored za start pojedine utrke je kako slijedi:

- Polu maraton 21km powered by Hidra ISO (start 20,00 sati), 

- 5 km powered by Grawe (start 20,05 sati), i 

- 10 km – Pulska X-ica (start 20,20 sati). 

 

O sportskom dijelu govorio je Robert Franjković iz AK Maraton 2000 te je naveo da je do sada prijavljeno na utrku od 5 km nešto više od 170, na 10 km 230, a na utrku od 21 km 150 trkača, što dolazimo do brojke vrlo blizu od 600 potvrđenih natjecatelja, koliko ih se i očekuje u subotu na startu. „Vjerujem da će ozračje, unatoč novim okolnostima, biti izvrsno te da ćemo iduće godine doći do željene brojke od 1800 sudionika" - zaključio je Robert Franjković.

Sve utrke trče se središtem grada sa startom ispred odnosno ciljem unutar Arene. 

POKRENI 5 POWERED BY GRAWE utrka na 5 kilometara kreće u 20,05 sati na platou ispred Arene (Trg Nimfei). Trči se do Punte, zatim nazad prema Karolini ulicom Starih statuta. Skreće se Rivom desno Ulicom 119. Brigade prema Mandraču, a okretište je u ravnini sa željezničkom stanicom. Trkači se vraćaju do Karoline te kreću prema Forumu, pored Glavne pošte na Giardine. Nakon Giardina skreću pored Fine do Gradske knjižnice i vraćaju se u Arenu Amfiteatarskom ulicom.

PULSKA XICA 10K utrka na 10 km kreće s istog mjesta u 20,20 sati. Trkači nastavljaju do Punte, zatim udesno ulicom 43. Istarske divizije do velikog rotora u Šijani gdje skreću lijevo po nogostupu Ulicom Prekomorskih brigada (državna ceste D 66). Vraćaju se Tršćanskom ulicom do Punte i nastavljaju Ulicom 119. Brigade prema Mandraču do okretišta. Od okretišta natrag I zatim trče po Rivi. Ulazi se na Forum te dolazi do INK gdje se skreće lijevo preko Giardina i Carrarinom ul. do Gradske knjižnice prema Areni.

POLUMARATON 21K POWERED BY HIDRA ISO utrka polumaratona kreće također ispred Arene točno u 20.00 sati. Trkači kreću prema Punti, zatim udesno ulicom 43. Istarske divizije do velikog rotora u Šijani gdje se skreće lijevo po nogostupu Ulicom Prekomorskih brigada (državna ceste D 66). Vraća se na Puntu Trščanskom ulicom i nastavlja Ulicom 119. brigade prema Mandraču do okretišta. Zatim natrag i trči se po Rivi. Ulazi se na Forum i Anticovom ulicom dolazi do INK gdje se skreće lijevo preko Giardina i Carrarinom ulicom do Gradske knjižnice prema Areni. Prvi krug ima cca 10,5 km tako da svi polumaratonci nastavljaju istom trasom i drugi krug. Kada se vrate do Arene silaze pored Valerijinog parka do Ulice starih statuta i odmah se uspinju gore desno do Flavijevske ulice te se vraćaju u Arenu.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule, spomenula je kako se ove godine neće održati manifestacija Visualia Festival koja se bila spojila s prošlogodišnjim Pula Marathona. No, Pula Marathon bit će ipak obilježen čarolijom svjetlosnih instalacija i to uz podršku Udruge Sonitus. Naime, nekoliko već poznatih, ali i neke nove svjetlosne instalacije, krasit će dijelove trase utrka te obogatiti doživljaj noćnog trčanja kroz Pulu. „Želja nam je da se svi doista osjećaju ugodno" - dodala je Cinkopan Korotaj. Turistička zajednica grada Pule je ove godine omogućila besplatno sudjelovanje svim djelatnicima Pulske opće bolnice i Policijske postaje Pula.  

Na kraju konferencije je Robert Cvek, dogradonačelnik Pule, zahvalio se svima koji su uključeni u organizaciju ove priredbe te istaknuo da je uspjeh, i sama mogućnost održavanja događaja, upravo rezultat odgovornosti svih naših sugrađana i dobre epidemiološke situacije i dodao da poziva sve da se nadalje pridržavaju epidemioloških mjera.

  isprintaj članak