Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Na popisu rizičnih nalaze se ukupno 32 države
Objavljeno: 25.07.2020. 19:59  
Austrija uvrstila Hrvatsku na popis sigurnih država
Austrija uvrstila Hrvatsku na popis sigurnih država

Korčula

Hrvatska je u Austriji uvrštena na popis sigurnih država, izvijestio je Branimir Tončinić, direktor predstavništva HTZ-a u Austriji.

Naime, austrijsko ministarstvo zdravlja jučer je navečer objavilo popis rizičnih zemalja iz kojih je, za ulazak u Austriju, potreban PCR test, a odredba stupa na snagu u ponedjeljak 27. srpnja 2020. godine. Na tom popisu nema Hrvatske koja je svrstana u kategoriju sigurnih, odnosno „stabilnih" drža aiz kojih po povratku u Austriju nije potrebno predočenje PCR testa.

„Ovo je odlična vijest za cjelokupni hrvatski turistički sektor obzirom da se Austrija i u dosadašnjem dijelu srpnja, ali i u dosadašnjem dijelu godine nalazi među pet država s kojih ostvarujemo najveći turistički promet." - izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.   

 

Na popisu rizičnih država nalaze se: Egipat, Albanija, Bangladeš, Bjelorusija, BiH, Brazil, Bugarska, Čile, Ekvador, Indija, Indonezija, Iran, Kosovo, Meksiko, Moldavija, Crna Gora, Nigerija, Sjeverna Makedonija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Senegal, Srbija, Južna Afrika, Turska, Ukrajina, SAD i provincija Hubei u Kini.

Dodajmo kako prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj trenutno boravi oko 40.000 austrijskih turista.

  isprintaj članak