Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Austrijska vlada ukinut će ograničenja kretanja s Hrvatskom na sjednici u srijedu
Objavljeno: 09.06.2020. 17:56  
Austrijanci na hrvatsko more nakon 16. lipnja
Austrijanci na hrvatsko more nakon 16. lipnja

Graz (snimio: Željko Marušić)


Očekuje se da će austrijska vlada sutra, u srijedu, donijeti odluku o ukidanju ograničenja na svojim granicama i za još neke države, uklkučujući i za Hrvatsku. 

Za sada je putnicima iz Hrvatske potrebna liječnička potvrda da nisu zaraženi novim koronavirusom kako bi ušli u Austriju do stupanja na snagu objavljene odluke austrijske vlade. Potvrde nisu potrebne osobama koje imaju prebivalište ili privremeni boravak u Austriji, ali moraju ostati u 14-dnevnoj karanteni.

 

Ostaju ograničenja na granici s Italijom

Za Hrvatsku je odluka Austrije važna zbog turizma, jer su austrijski turisti posljednjih godina među najbrojnijim u Hrvatskoj. Hrvatska je otvorila granice prema građanima deset zemalja članica EU, uključujući Austriju i Sloveniju, uglavnom krajem svibnja radi podizanja turističkog prometa.

Austrija je još prošlog tjedna ukinula ograničenja za susjedne države, osim Italije. 

  isprintaj članak