Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Odredišta
Tko ne bi želio sjediti unutar divovske jagode ili mandarine?
Objavljeno: 09.02.2021. 04:32  
Autobusne stanice u obliku voća u Konagaiju
Autobusne stanice u obliku voća u Konagaiju
  • Autobusne stanice u obliku voća u Konagaiju

Japan izvrsno radi na uključivanju slatkih i osmišljenih elemenata dizajna u svakodnevni život. Neki od od njih su autobusne stanice u obliku voća u Konagaiju, prefektura Nagasaki.

Konagai je malo, slabo naseljeno obalno mjesto u prefekturi Nagasaki na obali mora Ariake. Poput većine seoskih područja u Japanu desetljećima se bore da privuku posjetitelje.

Mještani su 1990. godine osmislili izgradnju velikih autobusnih stajališta u obliku voća za Svjetsku izložbu hortikulture u Osaki, a koja je trajala šest mjeseci. Pokazali su se kao hit na tom sajmu, a ostali turistička znamenitost. Posjetitelji i dalje putuju do Konagaija samo kako bi, uz cestu 207, vidjeli ove preslatke građevine u obliku dinja, naranči, lubenica... Tko ne bi želio sjediti unutar divovske jagode ili mandarine?

 

Kako ih posjetiti?

Konagai nije tako lako posjetiti ukoliko ne iznajmite automobil. Osim ovih autobusnih stajališta u obliku voća, grad malo može ponuditi prosječnom turistu. Kao i prema većini seoskih područja, uprkos ovih zanimljivih autobusnih stajališta u obliku voća, prometuje redovna, ali rijetka autobusna linija. Dnevno prometuje vrlo malo vlakova. 

Inače, od stanice Nagasaki do stanice Konagai potrebno je oko sat i 15 minuta vožnje lokalnim vlakom koji vozi duž glavne pruge JR Nagasaki. Kako vlakovi ovamo rijetko voze ponesite knjigu kako biste si skratili vrijeme čekanja. 

  isprintaj članak