Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ribu nakon otvaranja što manje prati (najbolje nikako, samo je obrisati upijajućom krpom)
Objavljeno: 27.09.2017. 18:21  
Baranjska salata
Baranjska salata

Zeleni otok, Batina (Baranja)


Baranjska salata

 

Potrebne za 4 obroka:

20 dag luka

30 dag paprike

20 dag rajčice

50 dag očišćenog smuđa

2 dag soli

0,2 dag papra

0,05 dcl jabučnog octa,

5 dag limuna,

0,5 dcl ulja,

vezica peršinovog lista.


Priprema:

Mladi luk zajedno s listovima izrezati na kolutiće i posoliti. Paprike različitih boja izrezati na rezance i posoliti. Isto napraviti i s rajčicom. Meso smuđa, odvojenog od kostiju i kože, izrezati na tanje rezance, posoliti, pobrašniti i ispržiti u ulju, pustiti da se ohladi. Sve sastojke spojiti i začiniti paprom, limunovim sokom, jabučnim octom i uljem. Posuti sjeckanim peršinovim listom, dobro rashladiti i poslužiti kao hladno predjelo ili laganu večeru.

 

Kako prepoznati i odabrati svježu ribu?

Riba mora imati bistre oči, zategnutu kožu, meso čisto i svijetlo, škrge crvene boje i bez sluzi, krute peraje, miris svježe ribe. Uvijek je ukusnija riba iz tekućih voda (jer ne vonja na mulj), šaran ljuskaš (divljak) manje je mastan. Ribu nakon otvaranja što manje prati (najbolje nikako, samo je obrisati upijajućom krpom). Ako kod čišćenja pukne žuč - odmah posolite.

 

Pripremila: Jelica Černi

  isprintaj članak