Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Odredišta
17 tržnica bečkih površinom zauzimaju prostor 18 nogometnih igrališta
Objavljeno: 07.05.2019. 13:28  
Bečke tržnice nude specijalitete iz cijelog svijeta
Bečke tržnice nude specijalitete iz cijelog svijeta

Svi koji su se ikad našli na nekoj od bečkih tržnica zacijelo su bili dojmljeni njezinom ponudom. Na bečkim se tržnicama naime pored domaćeg voća i povrća i gastronomskih specijaliteta može naći namirnice iz cijelog svijeta, počevši od egzotičnog voća i povrća, preko mesnih proizvoda, ribe i kavijara, sve do orijentalnih začina.

Prve su bečke tržnice osnovane u 11. stoljeću, a neke od najstarijih su „Hoher Markt", „Neuer Markt", „Markt am Hof" i „Markt auf der Freyung".

Naschmarkt, tržnica smještena u samom središtu grada u neposrednoj blizini zgrade bečke secesije, sigurno je najpoznatija bečka tržnica. Pored štandova s proizvodima i gotovom hranom koji pojedine dane u tjednu rade čak i do 21 sat, na Naschmarktu se nalazi i veliki broj ugostiteljskih objekata s jednako raznolikom ponudom.

Beč danas ima ukupno 17 tržnica s preko 700 štandova i 4.000 zaposlenika. Zbroji li se površina svih bečkih tržnica dolazi se do brojke od 128.200 čvm, što odgovara površni od 18 nogometnih igrališta. 

Kako bi se ponudu tržnica učinilo što pristupačnijom domaćem stanovništvu, ali i velikom broju turista koji cijele godine posjećuju glavni grad Austrije, gradska je uprava nedavno odlučila produžiti radno vrijeme svih tržnica. Bečke su tržnice tako od ponedjeljak do petak otvorene do 18 sati, subotom od 8 do 12 sati, dok su nedjeljom kao i sve druge bečke trgovine zatvorene.


  isprintaj članak