Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Na Belgrade Beer Festu uživa preko pola milijuna posjetitelja
Objavljeno: 06.07.2019. 21:22  
Beograd u Zagrebu
Beograd u Zagrebu

Tanja Bošković


Turistička organizacija Beograda predstavila je Zagrepčanima  u Jazz & Cabaret clubu Kontesa bogat program ovoga ljeta i jeseni u Beogradu.

Katarina Jovanović, koordinator za upravljanje projektima u turizmu i međunarodnu suradnju iz Turističke organizacije Beograda među ostalim je rekla: „Turisti iz Hrvatske su u prvih pet mjeseci ove godine zauzeli visoko treće mjesto po broju dolazaka i noćenja odmah iza turista iz Kine i Njemačke. Ovoga ljeta i jeseni u Beogradu se organizira niz događanja. Pred nama je 17. izdanje Beogradskog festivala piva (Belgrade Beer Fest) od 14. - 18. kolovoza u kojem svake godine uživa pola milijuna posjetitelja iz regije i cijeloga svijeta. Ove godine, osim u mnogobrojnim vrstama piva, posjetitelji će u 5 dana trajanja festivala, odslušati 120 koncerata na četiri pozornice, a ulaz na koncerte je besplatan. Ovo ljeto pripremaju se i brojni programi u tek uređenim ambijentalnim cjelinama Beograda koje ćete imati prilike vidjeti ako posjetite Skadarliju, Kosančićev venac i Cvetni trg. Posebno smo ponosni na manifestaciju Beogradski karneval brodova koja se održava svake godine posljednje subote u kolovozu, a ove godine to pada na 31. kolovoza. Cilj ove manifestacije je pozvati Beograđane i goste grada da se spuste do rijeka, te da uz brojne programe dožive nezaboravno ozračje."

Najavila je i rujanski koncert Erosa Ramazzottija, a u listopadu 64. izdanje Beogradskog sajma knjiga na kojem, bez obzira na razvoj digitalizacije, broj posjetitelja raste. 

U studenom je koncert Bryana Adamsa, a u prosincu Deep Purplea. Iako gosti iz Hrvatske doživljavaju Beograd kao mjesto dobrog provoda i gastronomije,ovom zgodom je prikazana kulturna scena grada. (T. Radić) 

  isprintaj članak