Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Cilj je privući što više građana Beča kojima njemački nije materinski jezik
Objavljeno: 29.07.2020. 16:46  
Besplatni tečajevi njemačkog u bečkim parkovima
Besplatni tečajevi njemačkog u bečkim parkovima

Snimila: Daniela Klemencic 

Glavni grad Austrije i ljeti nudi brojne mogućnosti za učenje njemačkog jezika. Tako, primjerice, majke, čija djeca pohađaju bečke vrtiće i škole, a kojima njemački nije materinski jezik, mogu sudjelovati na besplatnim početnim tečajevima. U to uključeno je besplatno čuvanje njihovih mališana. 

Djeca i mladi imaju mogućnost učenja njemačkog u ljetnim gradskim kampovima te besplatnim ljetnim školama u organizaciji bečke obrazovne ustanove „Wiener Volkshochschulen" (VHS). 

Uz sve to bečki VHS ovog ljeta ponovo nudi besplatne tečajeve njemačkog za odrasle u bečkim parkovima na kojima mogu sudjelovati svi koji su zainteresirani za učenje. U opuštenom ozračju u prirodi polaznici tečaja mogu ovladati osnovama njemačkog jezika, vježbati sporazumijevanje u svakodnevnim situacijama ili dobiti odgovore na pitanja o samome jeziku i načinu učenja.  

Cilj je privući što više građana Beča koji nisu izvorni govornici njemačkog jezika, a do sada iz različitih razloga nisu mogli sudjelovati na redovnim tečajevima. Stoga voditelji tečaja također prilaze ljudima u parkovima te ih pozivaju na sudjelovanje. Ovime se polaznike nastoji potaknuti i na to da nakon njegova završetka nastave s učenjem jezika. 

Svladavanje njemačkog jezika predstavlja značajan korak u uklapanje u društvo, stoga je važno da što više građanki i građana Beča ima besplatan i pojednostavljen pristup tečajevima njemačkog, ističe Jürgen Czernohorszky, član bečkog poglavarstva za obrazovanje i integraciju.

Ponuda besplatnih tečajeva njemačkog trenutačno je dostupna u pet bečkih parkova u raznim dijelovima grada. 

  isprintaj članak