Pakiranje stvari za piknik u kovčeg ili naprtnjaču
Ukoliko niste pripremljeni, dragocjena prilika za odličan piknik može biti propuštena! ...
Argentina dopušta odabir spola "x" u osobnim dokumentima
Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) već prepoznaje osobne dokumente s rodom x, koji uključuju ljude koji se identificiraju izvan tradiciona ...
Pogledajte kako odmara zgodni Fran
Fran FM posljednjih mjeseci stalno puni medije. Njegove pjesme „Influencerica“ i „Me gusta“ postale su sastavni dio svakog radijskog glazbenog programa, no prij ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Srce Velebita pedalira i u 2020. godini
Objavljeno: 10.06.2020. 21:02  
Biciklijade Srce Velebita kreću 12. lipnja
Biciklijade Srce Velebita kreću 12. lipnja

Udruga Srce Velebita je u razdoblju od kraja svibnja do sredine rujna osmislila tri biciklijade na području Parka Velebit i općine Lovinac.

Prvo kreće biciklijada Sveti Rok MTB od 12.-14. lipnja 2020. U petak 12. lipnja predviđene su vođene bike & hike ture na Tulove grede, 45 km biciklom i 2,5 sata pješice odnosno na Zir, 30 km biciklom i 2,5 sata pješice. Panoramski pogled na Liku i Jadran najveći je izazov za bolje upoznavanje ovih predjela.  

 

U subotu 13. lipnja su ponuđene tri vođene biciklističke ture: 

1.) premijerni 78 km dugački „majstorski ciklus” samo za vrhunski spremne bicikliste;

2.) 43 km srednje, ali tehnički zahtjevne staze, nazvane Winnetou i 

3.) obiteljska, srednje teška staza od 40 km koja prolazi kroz livade i okolne brežuljke s nazivom River Deep Mountain High. 

U nedjelju 14. lipnja u ponudi su Mile vode, 64 km vrlo teške staze velebitskim bespućima, Hard, 55 km divljinom Velebita te Zir i Suvajski bunari, 35 km lagane staze za obitelji uz izvore, mlinove i lokalne OPG-ove!

 

Velebike Express

Za sve zaljubljenike Velebita, spreman je i 15. Velebike Express (19.-21. lipnja) bike avantura duga 150 km Sjevernim i Srednjim Velebitom započinje usponom iz Like na Velebit (visinska razlika 1600 m/nv), a nastavlja se kroz NP Sjeverni Velebit i Park prirode Velebit. Zbog smještajnih kapaciteta prvih šesnaestero prijavljenih kreće u ovogodišnju nezaboravnu pustolovinu Velebitom!

 

Velebike Marathon

Za sve koji krajem ljeta ne mogu bez velebitskih izazova, ove godine po prvi puta kreće Velebike Marathon (26.-30. kolovoza) – 250 km na mtb i gravel biciklima duž cijelog Velebita.

Kraj velebitske sezone već tradicionalno pripada biciklijadi i utrci Uspon na Tulove grede (od 11.-13. rujna) na težoj i lakšoj stazi u ženskoj i muškoj kategoriji te AC/DC kategoriji e-bikeova. Sasvim nove trase utrke u odnosu na tri prethodne godine jamče i dosadašnjim natjecateljima nove i još veće izazove! (T. Radić) 

  isprintaj članak