Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Srce Velebita pedalira i u 2020. godini
Objavljeno: 10.06.2020. 21:02  
Biciklijade Srce Velebita kreću 12. lipnja
Biciklijade Srce Velebita kreću 12. lipnja

Udruga Srce Velebita je u razdoblju od kraja svibnja do sredine rujna osmislila tri biciklijade na području Parka Velebit i općine Lovinac.

Prvo kreće biciklijada Sveti Rok MTB od 12.-14. lipnja 2020. U petak 12. lipnja predviđene su vođene bike & hike ture na Tulove grede, 45 km biciklom i 2,5 sata pješice odnosno na Zir, 30 km biciklom i 2,5 sata pješice. Panoramski pogled na Liku i Jadran najveći je izazov za bolje upoznavanje ovih predjela.  

 

U subotu 13. lipnja su ponuđene tri vođene biciklističke ture: 

1.) premijerni 78 km dugački „majstorski ciklus” samo za vrhunski spremne bicikliste;

2.) 43 km srednje, ali tehnički zahtjevne staze, nazvane Winnetou i 

3.) obiteljska, srednje teška staza od 40 km koja prolazi kroz livade i okolne brežuljke s nazivom River Deep Mountain High. 

U nedjelju 14. lipnja u ponudi su Mile vode, 64 km vrlo teške staze velebitskim bespućima, Hard, 55 km divljinom Velebita te Zir i Suvajski bunari, 35 km lagane staze za obitelji uz izvore, mlinove i lokalne OPG-ove!

 

Velebike Express

Za sve zaljubljenike Velebita, spreman je i 15. Velebike Express (19.-21. lipnja) bike avantura duga 150 km Sjevernim i Srednjim Velebitom započinje usponom iz Like na Velebit (visinska razlika 1600 m/nv), a nastavlja se kroz NP Sjeverni Velebit i Park prirode Velebit. Zbog smještajnih kapaciteta prvih šesnaestero prijavljenih kreće u ovogodišnju nezaboravnu pustolovinu Velebitom!

 

Velebike Marathon

Za sve koji krajem ljeta ne mogu bez velebitskih izazova, ove godine po prvi puta kreće Velebike Marathon (26.-30. kolovoza) – 250 km na mtb i gravel biciklima duž cijelog Velebita.

Kraj velebitske sezone već tradicionalno pripada biciklijadi i utrci Uspon na Tulove grede (od 11.-13. rujna) na težoj i lakšoj stazi u ženskoj i muškoj kategoriji te AC/DC kategoriji e-bikeova. Sasvim nove trase utrke u odnosu na tri prethodne godine jamče i dosadašnjim natjecateljima nove i još veće izazove! (T. Radić) 

  isprintaj članak