Opasni osvježivači prostora
Istraživanja su pokazala da bezopasni limonin u dodiru s ozonom iz zraka stvara molekule opasnog formaldehida, poznatog uzročnika najtežih bolesti poput raka. ...
Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ako trebate rezati još vrući biskvit, režite ga ugrijanim nožem
Objavljeno: 27.05.2019. 14:48  
Biskvit – Potrudite se da bude privlačan
Biskvit – Potrudite se da bude privlačan

Biskvit – Potrudite se da bude privlačan

 

- Ostatke biskvita najbolje ćete očuvati u dobro zatvorenim staklenkama ili limenkama.

- Rijetka krema postat će gušća ako joj dodate sitno izmrvljen pečeni biskvit.

- Ako želite tortu ili kolač nekoliko dana držati svježima stavite pola jabuke na tanjur uz kolač. Sve držite pokriveno. 

- Ako trebate rezati još vrući biskvit, režite ga ugrijanim nožem.

- Hladni biskvit režite tanjim konopcem ili čvršćim koncem.

- Ako je pripremanje kolača u toku, a zaboravili ste iz zamrzivača izvaditi margarin ili maslac, naribajte ga na najveće rupice ribeža izravno na brašno.

- Pripremate li samo piškote, prije pečenja nabodite ih vilicom.

- Ako su vam žutanjci blijedi u biskvit ukapajte nekoliko kapi narančina soka. Biskvit će dobiti lijepu boju i poseban okus. 

  isprintaj članak