Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ako trebate rezati još vrući biskvit, režite ga ugrijanim nožem
Objavljeno: 27.05.2019. 14:48  
Biskvit – Potrudite se da bude privlačan
Biskvit – Potrudite se da bude privlačan

Biskvit – Potrudite se da bude privlačan

 

- Ostatke biskvita najbolje ćete očuvati u dobro zatvorenim staklenkama ili limenkama.

- Rijetka krema postat će gušća ako joj dodate sitno izmrvljen pečeni biskvit.

- Ako želite tortu ili kolač nekoliko dana držati svježima stavite pola jabuke na tanjur uz kolač. Sve držite pokriveno. 

- Ako trebate rezati još vrući biskvit, režite ga ugrijanim nožem.

- Hladni biskvit režite tanjim konopcem ili čvršćim koncem.

- Ako je pripremanje kolača u toku, a zaboravili ste iz zamrzivača izvaditi margarin ili maslac, naribajte ga na najveće rupice ribeža izravno na brašno.

- Pripremate li samo piškote, prije pečenja nabodite ih vilicom.

- Ako su vam žutanjci blijedi u biskvit ukapajte nekoliko kapi narančina soka. Biskvit će dobiti lijepu boju i poseban okus. 

  isprintaj članak