Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ako trebate rezati još vrući biskvit, režite ga ugrijanim nožem
Objavljeno: 27.05.2019. 14:48  
Biskvit – Potrudite se da bude privlačan
Biskvit – Potrudite se da bude privlačan

Biskvit – Potrudite se da bude privlačan

 

- Ostatke biskvita najbolje ćete očuvati u dobro zatvorenim staklenkama ili limenkama.

- Rijetka krema postat će gušća ako joj dodate sitno izmrvljen pečeni biskvit.

- Ako želite tortu ili kolač nekoliko dana držati svježima stavite pola jabuke na tanjur uz kolač. Sve držite pokriveno. 

- Ako trebate rezati još vrući biskvit, režite ga ugrijanim nožem.

- Hladni biskvit režite tanjim konopcem ili čvršćim koncem.

- Ako je pripremanje kolača u toku, a zaboravili ste iz zamrzivača izvaditi margarin ili maslac, naribajte ga na najveće rupice ribeža izravno na brašno.

- Pripremate li samo piškote, prije pečenja nabodite ih vilicom.

- Ako su vam žutanjci blijedi u biskvit ukapajte nekoliko kapi narančina soka. Biskvit će dobiti lijepu boju i poseban okus. 

  isprintaj članak