U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Paprika
Ostavimo li da plodovi potpuno dozriju na stabljici, paprika će prestati cvjetati. ...
Kako očistiti prijenosno računalo puno mikroba
Za vrijeme dok se suši pametno računalo upotrijebite vrijeme i operite ruke! Na taj način nećete vratiti klice na svoj novo dezinficirani uređaj. ...
Anketa


U svakoj biciklističkoj turi su uključeni kulturni i gastronomski sadržaj
Objavljeno: 10.06.2020. 16:13  
Bitka za turiste s biciklom: Visit Krk Island - A Place To Call Home
Bitka za turiste s biciklom: Visit Krk Island - A Place To Call Home

U lipnju su se Turističke zajednice Krka usmjerile na prikazivanje Krka kao otoka za aktivni odmor sbog mnogobrojnih biciklističkih i planinarskih staza te brojnih drugih adrenalinskih aktivnosti poput ziplinea, surfanja, penjanja, ronjenja, jedrenja, kojima se mogu baviti više ili anje spremni gosti svih uzrasta.

Novost su unaprijed određeni pravci prilagođeni potrebama mogućih posjetitelja i tri privlačne biciklističke ture Family Story, Romantic Story i Adrenaline Story će se, na kojima će se moći besplatno uživati uz prethodne prijave svake nedjelje u lipnju.

Prva je Family Story 14. lipnja, a namijenjen je obiteljima s djecom, početnicima i rekreativcima. Staza je duga 18 kilometara i vozi se rutom Baška – Zarok – Batomalj – Draga Bašćanska – Sveta Lucija – Batomalj – Zarok – Kricin. Kreće se ispred Heritage Hotela Forza, uz vođeno istezanje za sudionike prije samog pokreta, a vožnju završavamo posjetom akvariju!

Romantic Story je na rasporedu 21. lipnja. Iako nešto zahtjevnija od Family Storyja, ova tura od 38 kilometara i dalje je prikladna za početnike i rekreativce. Raspored vožnje je odlilčan za parove te uključuje posjet Etno kući Kornić, kušanje vrbničke žlahtine te opuštajuću vožnju uz more. Vozi se pravcem Krk – Kornić – Vrbnik – Punat – Krk. Start i cilj je krčka riva kod sunčanog sata.

Adrenaline Story najzahtjevnija, a biciklisti će se njome voziti 50 kilometara, s ukupnim usponom od 850 metara, 28. lipnja pravcem Njivice – Omišalj – Dubova staza – Kapelica Kod Magriža – Biserujka – Sužan – Crkva sv. Petra kod Gabonjina – Turčić – Malinska – Rajski put – Njivice. Namijenjena je za biciklističke rekreativce koji traže malo veći izazov. Početak i kraj je lukobran u Njivicama.

U svakoj turi su uključeni kulturni i gastronomski sadržaji, a sudjelovati može najviše 50 osoba. 

  isprintaj članak