Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Ja sam predsjednik i mogu dobiti bilo koju ženu koju želim
Objavljeno: 01.11.2019. 11:55  
Bivša gambijska Kraljica ljepote Yahya Jammeh, optužila bivšeg predsjednika Gambije za silovanje
Bivša gambijska Kraljica ljepote Yahya Jammeh, optužila bivšeg predsjednika Gambije za silovanje

Yahya Jammeh, bivši predsjednik Gambije

 

Gambijska bivša kraljica ljepote optužila je u četvrtak bivšeg predsjednika Yahya Jammeha da je silovao nakon što je odbila njegov prijedlog za brak, pred Zemaljskom komisijom za istinu i pomirenje (TRRC koji je osnovan radi proučavanja zloupotreba pod Jammehom).

"Ono što je želio učiniti bilo je da me nauči lekciju, a ono što je učinio pokazalo je njegov ego", rekla je Fatou Jallow i dodala: "Bilo je riječi poput: Tko mislite da ste?" i "Da je on predsjednik i da može dobiti bilo koju ženu koju želi”.

 

Jammeh je pobjegao iz zemlje u siječnju 2017. nakon što je izgubio predsjedničke izbore i u početku odbio odstupiti. Došao je na vlast udarom u srpnju 1994. godine i više puta je ponovno izabran u spornim okolnostima, sve dok ga u prosincu 2016. nije porazio relativno nepoznati Adama Barrow. Nakon što su intervenirale druge zapadnoafričke države, pobjegao je u egzil u središnju afričku državu Ekvatorijalna Gvineja.

  isprintaj članak