Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Mega transport prevest će u pet dana zrakoplov od zračne luke Schiphol do Amsterdama
Objavljeno: 30.01.2019. 12:35  
Boeing 747 smješten u hotelskom vrtu u Amsterdamu
Boeing 747 smješten u hotelskom vrtu u Amsterdamu

Putnička agencija, zrakoplovna i hotelijerska tvrtka Corendon će u veljači ove godine od zračne luke Schiphol do hotela Corendon Village u Amsterdamu prevesti kompletan Boeing 747-400 i smjestiti ga u hotelski vrt.

 

Za ovaj veliki posao angažirano je nizozemsko specijalizirano transportno poduzeće Mammoet. Mammoet će prevesti zrakoplov od 150 tona u pet dana od zračne luke do hotela, počevši od utorka 5. veljače. Tijekom svog spektakularnog posljednjeg putovanja, Boeing mora prijeći 17 rovova, autocestu A9 i jednu pokrajinsku cestu.

 

Boeing 747 je bivši KLM-ov zrakoplov pod nazivom „Grad Bangkok" koji će nakon 30 godina pouzdane usluge dobiti novo konačno odredište. Posljednjih je tjedana oslikan bojama Corendona u Rimu. Zrakoplovu su oduzeti svi servisni dijelovi, kao što su motori, a za to je zadužena tvrtka za recikliranje zrakoplova AELS. Nakon prijevoza, zrakoplov će biti smješten u vrtu hotela Corendon Village Amsterdam. Zrakoplov će biti pretvoren u Corendon Boeing 747 Experience, koji će otvoriti vrata u trećem četveromjesečju 2019. godine. Hotel je, inače, otvoren prošle godine u bivšem sjedištu tvrtke Sony. S više od 680 soba, apartmana i apartmana najveći je hotel u Beneluksu, a gosti iz njega imaju pogled na zračnu luku Schiphol.


  isprintaj članak