Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Bol u bedrima može biti kratkotrajna ili može postati kronična
Objavljeno: 03.02.2020. 10:48  
Bol u bedrima
Bol u bedrima

Bedro je onaj dio ljudske anatomije koji se proteže od kuka do koljena. Kost nogu naziva se femur. Prednji mišići bedara poznati su kao kvadricepsi koji omogućuju produženje zgloba koljena. Aduktori su dio medijalnog prednjeg dijela bedara. Zadnji mišići bedara su bedreni zglobovi koji savijaju koljeno.

 

Najčešći uzroci bolova u bedrima su:

1. Naprezanje mišića, od pretjerane uporabe dugih šetnji ili raznih sportskih aktivnosti.

2. Bol u živcima, kao što je u bedru (prednji dio nogu) ili u bedrenom živcu u stražnjem dijelu nogu. Bol od išijasa može biti posljedica nadraženog ili stezanja živaca u donjem dijelu leđa ili zbog ispupčenja lumbalnog diska ili hernije. Spinalna stensois, je stanje uznapredovalog artritisa koje može utjecati na išijasa.

3. Meralgia paresthethica: uzrokovana iritacijom ili pritiskom na lateralni kožni živac bedrene kosti. Ovo stanje može pokazati simptome drhtavice, peckanje ili svrbeži uz bok bedara. Ako se to dogodi, razmislite prvo da uklonite nadražaj živaca tako da prestanete nositi usku odjeću, smanjite tjelesnu težine ili prestanete nositi uske pojaseve kao npr. remen radnog alata.

4. Ostali bolovi u bedrima mogu biti posljedica dijabetesa ili rijetko nastalih dubokih venskih tromboza (DVT). DVT nastaje zbog ugruška u krvi. DVT se često pojavi kao iznenadni početak boli u nozi koji se ne poboljšava nakon nekoliko dana. Također može postojati lokalizirana osjetljivost, oteklina ili crvenilo u blizini vene. Ova bol može se pojaviti tijekom hodanja. Ovo zahtijeva liječničku pomoć i može zahtijevati lijek za razrjeđivanje krvi.

 

Terapije:

Bol u bedrima može biti kratkotrajna ili može postati kronična. Većina stanja s takvim blagim mišićnim naprezanjem može biti ograničena bez potrebe liječenja ili prolazi nakon kratkotrajne kućne njege.

Kod akutnih naprezanja mišića nanesite led. Kako bol nestaje započnite vježbe istezanja. 

Ako bol ne reagira na kućnu njegu, potražite stručnu medicinsku pomoć kiropraktičara, fizikalnog terapeuta ili liječnika sportske medicine.

Konzervativne terapije uključuju mobilizaciju mišića i zglobova, balansiranje mišića, vježbe istezanja i jačanja. Neki ljudi vježbaju Tai-Chi ili odlaze na akupunkturu. Istraživanja su pokazala da akupunktura pomaže smanjiti upalu, poboljšati krutost mišića i poboljšati lokalni protok krvi, postižućii tako povećanu funkciju zglobova i zacjeljivanje.

Ozbiljnija i kroničnija stanja, poput poremećaja suzenja mišića i diska ili spinalne stenoze, koji ne reagiraju na konzervativnu njegu, mogu zahtijevati kiruršku intervenciju.

 

Uloga bioenergije

I u ovakvim slučajevima bioenergija se pokazala kao vrlo učinkovito i bezbolno sredstvo uklanjanja boli i rješavanja većine problema.

______________________________ 

Važna napomena: Ovaj članak sadrži samo opće podatke i ne smije ga se koristiti za samodijagnosticiranje ili liječenje niti može zamijeniti posjet liječniku.

  isprintaj članak