Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
Bol može nestati nakon izvođenja neke vježbe istezanja, ali i potrajati
Objavljeno: 17.08.2020. 08:24  
Bol u stražnjem dijelu koljena
Bol u stražnjem dijelu koljena

Naša koljena su najveći zglobovi u tijelu. Sastavljeni su od mnogobrojnih pokretnih dijelova koji nam pomažu u obavljanju različitih svakodnevnih aktivnosti poput trčanja, kretanja, skakanja ili čučnja. Budući da su jedan od raznoliko korištenih zglobova i koji se sastoji od brojnih kostiju, koljena su visoko podložna ozljedama. Bol u koljenu može biti zbog loma, suzama ligamenta ili naprezanja. Svi smo upoznati s osjećajem boli u koljenu. Ali jeste li ikad osjetili bolove u mišićima na stražnjem dijelu koljena? Evo tri razloga zašto se to događa i zašto to ne smijete shvatiti neozbiljno.

Grčevi nastaju zbog zategnutosti mišića. To ukazuje na to da vaši mišići rade previše, bez da se istežete. Ponekad možete osjetiti bolove u stražnjem dijelu koljena. Bol može nestati nakon izvođenja neke vježbe istezanja ili se može zadržati nekoliko dana. Postoji i nekoliko drugih stvari može uzrokovati grčeve u nogama, kao što su:

• dehidracija

• zaraze

• bolest jetre

• nervni problemi

 

Kada se mišić pretjerano istegne

Naš bedreni zglob sastoji se od tri mišića koja se povlače sa stražnje strane naših bedara. Ako je bilo koji od ovih mišića ozlijeđen, to se naziva ozljedom koljena. To se obično događa kada se mišić pretjerano istegne. Ponekad to uzrokuje i suženje mišića, što traje mjesecima. Ako je mišić biceps femoris ozlijeđen, to završava bolom u stražnjem dijelu koljena. Također možete dovesti do oticanja i modrica na stražnjoj strani koljena.

 

Bakerova cista

Džep tekućine koji se nakuplja u stražnjem dijelu koljena poznat je pod nazivom Bakerova cista. To često dovodi do oticanja, krutosti i boli, što otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Tekućina unutar ciste je sinovijalna tekućina koja normalno funkcionira kao mazivo za zglobove. Ali u slučaju bilo kakve ozljede ili ako bolujete od artritisa, proizvodnja sinovijalne tekućine se povećava, što poprima oblik ciste. Stanje se poboljšava s vremenom samostalno. Ali ako imate veliku cistu, tada se savjetujte s liječnikom ili otiđite na bioenergetsku terapiju.

 

Za ublažavanje boli:

• nanesite hladni oblog 20 minuta dva puta dnevno

• nosite kompresijski zavoj koji podupire koljeno

• koristite jastuk ispod koljena kao podršku dok spavate

• ako bol traje dulje od 4-5 dana, tada se savjetujte s liječnikom

• najbolje rješenje je odlazak na bioenergetsku terpiju.

  isprintaj članak