Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Nikako ne jesti žumanjak u bilo kom obliku.
Objavljeno: 11.06.2018. 14:10  
Bolesna jetra i nepoželjne namirnice
Bolesna jetra i nepoželjne namirnice

Namirnice su nepoželjne u dijeti kod bolesne jetre

 

Juhe

Obavezno izbjegavati juhe od svinjetine i divljači, te tvorničke (instant), te začine poput Vegete.

 

Meso

Nikako ne jesti svježu ili sušenu svinjetinu i sve proizvode od nje poput salama, kobasica, čvaraka, masti i slično. Također izbjegavati jesti staru i masnu govedinu, masnu perad, a u koju spadaju kokoši, guske, patke i slično, te jedenje iznutrica (mozak, pluća, jetra, srce, želudac, bubrege, bijele bubrege, potrbušinu) u bilo kojem obliku kao i masnu ribu. Od ribe je najbolje jesti samo oslića.

 

Jaja

Nikako ne jesti žumanjak u bilo kom obliku.

 

Mliječni proizvodi

Ne jesti sušene, jako začinjene, pa tako i soljene, i oštre sireve.

 

Povrće

Nikako ne jesti grah, grašak, soju u bilo kom obliku, svjež i kiseli kupus, kelj, svježe krastavce, svježu i kiselu papriku, luk (bilo koje boje), češnjak, feferone, staru ciklu, poriluk, brokulu, staru rotlvicu i korabu.

 

Voće

Od voća ne jesti orahe, lješnjake, bademe, kikiriki i pistacio.

 

Začini

Ne koristiti papar, gorušicu, hren, ružmarin, muškatni oraščić, hren, ljutu papriku, industrijske začine, jake vrste octa neovisno je li domaće ili tvorničke izrade.

 

Pića

Zabranjeno je pijenje svih alkoholnih pića, pa tako i piva, gaziranih pića, pa tako i mineralne vode.

  isprintaj članak